promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiderült az igazság: ezért adták el tömegesen a rajongók az Azahriah koncertjegyeket
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokan lettek csalás áldozatai.

Pénteken tartotta első koncertjét Azahriah a Puskás Arénában, majd szombaton és vasárnap is fellépett. Amikor megindult a jegyértékesítés, óriási kereslet mutatkozott. Később azonban sokan próbálták meg az utolsó pillanatban értékesíteni a belépőjüket, és találni lehetett szabad helyeket a stadionban is.

Ahogy az tavaly ősszel kiderült, Azahriah, az egyik legnépszerűbb magyar popsztár, három egymást követő napon is koncertet adott Magyarország legnagyobb befogadóképességű stadionjában, a Puskás Arénában. Azahriah egyedülálló módon képes volt összehozni azt a bravúrt, hogy háromszor is megtöltötte a hivatalosan 67 ezres létesítményt. Akkora érdeklődés támadt a május 25-i fellépése iránt, hogy végül egy nappal korábban, május 24-én és egy nappal később, május 26-án is koncertet adott. Korábbi hírek szerint mindhármat telt ház mellett tartották.

Három nap múlva, pénteken tehát megkezdődött az első Azahriah-show a Puskásban. Az azonban nem volt világos, hogy végül tényleg abszolút telt ház lesz-e. Az elmúlt hetekben ugyanis igencsak megszaporodtak az interneten kínált Azahriah-jegyek.

A kifejezetten erre a célra tavaly októberben létrehozott, mostanra hatezer fősre duzzadt Facebook-csoportban csak az elmúlt héten majdnem 600 bejegyzés született, zömében az eredeti tulajdonos kínálta eladásra a belépőit. Csak egy óra alatt több tucat ilyen hirdetést posztoltak.

Az elmúlt években itthon is közkedveltté vált Ticketswap online felületén jelenleg majdnem 1000 jegyet kínálnak a pénteki koncertre, 700-at a szombatira, és további csaknem 1200 belépőt a vasárnapira. Ez összesen közel 3000 jegy. Tekintve, hogy a három koncertre nagyjából 120 ezer jegyet állíthattak ki, önmagában a Ticketswapon a belépők 2,5 százaléka kering. Bár ez nem tűnik soknak, az összes fölös Azahriah-jegy valószínűleg nem jelenik meg itt, és a triplakoncertet minden idők legvártabb eseményeként harangozták be.

A hivatalos jegyértékesítő, a Broadway.hu oldalán is még mindig lehetett jegyeket kapni. Péntekre például több mint 60 szektorban voltak szabad helyek, bár 27 szektor már megtelt. Szombatra már csak nagyjából 40 szektorra lehetett jegyet váltani, 50-ben pedig minden jegy elfogyott. Vasárnapra majdnem 50 szektorban voltak még szabad helyek. Ez alapján nem biztos, hogy bármelyik napon teljes telt ház lesz, bár a hangulat így is erősnek ígérkezett.

A Világgazdaság írásban megkereste a Broadway jegyirodát, hogy információt kérjen az újra forgalomba hozott jegyekről és az eddig eladott jegyek számáról. Későbbre ígértek tájékoztatást. Az internetes fórumokon úgy tapasztalták, hogy az eladásra kínált Azahriah-belépőknek számos okuk volt. Volt, akinek munkahelyi elfoglaltság szólt közbe, másnál családi vagy egészségügyi okok miatt vált lehetetlenné a koncertlátogatás.

Az Index beszámolója szerint többek között az „Azahriah JEGYEK Puskás aréna koncert 2024” nevű Facebook-csoportban osztottak meg egy történetet arról, hogy néhány rajongót becsaptak hamisított koncertjegyekkel.

Egy posztban egy vásárló figyelmeztetett másokat, hogy ne járjanak úgy, mint ő és társai, akik a koncert helyszínén szembesültek azzal, hogy a jegyeik hamisak voltak. Az érintett személy elmesélte, hogy az illető, akitől a jegyeket vásárolták, szerkesztett és érvénytelen jegyeket adott el nekik. A poszt szerzője még a jegyeket árusító személy profilját is megosztotta a csoportban, hogy mások is elkerülhessék a csalást.

A csalódott vásárló reményét fejezte ki, hogy mások nem kerülnek hasonló helyzetbe, és ha mégis, legalább ne az utolsó pillanatban, a koncert kapujánál szembesüljenek a problémával. Az ügy tanulsága, hogy a vásárlóknak fokozott óvatossággal kell eljárniuk, különösen, amikor nem hivatalos forrásból szerzik be a belépőiket.

Voltak olyanok is, akik eleve több jegyet vásároltak, hogy később haszonnal adhassák tovább. Hogy ez mennyire bizonyult kifizetődő stratégiának, az erősen kétségbevonható, elnézve a szabad helyeket a Puskásban. Azonban kiemelt állóhelyekre vagy a közvetlenül a színpad előtti küzdőtérre szóló jegyek valóban hiánypótlók lehettek, mivel ezekre már nem lehetett bejutni.

forrás: VG

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás