promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sokkoló történetet mesélt el Győrfi Pál: másodperceken múlt egy kisgyermek élete, apróság okozta a bajt
Borítókép:  Youtube - nemzetiutdijfizetes
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Győrfi Pál eddig soha nem halott mentős sztorit osztott meg, részletesen elmesélte, óriási volt a tét.

Aligha van olyan magyar ember, aki ne ismerné fel a fenti képen látható férfit, pedig nem celeb, nem énekes, nem színész. Ő Győrfi Pál, akiről a Wikipédia oldalán ezt a leírást találjuk: magyar mentőtiszt, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, egészségszakértő, kommunikációs szakember, közéleti személyiség. Valóban sokoldalú, nagybetűs ember, aki 58 évesen a mai napig nagyon pörgős életet él. Gyakran hívják szerepelni, tévésműsorokba, podcastekbe és mivel szívesen beszél a munkájáról, így sok felkérésnek eleget is tesz. Tudja, hogy a fiatalabb kororsztályt is el kell érnie, mivel a mondanivalója fontos, sőt, életeket is menthet, így aktívan használja a közösségi médiát, gyakran tölt fel vicces videókat, melyben sokszor gyermekei is partnerek.

Most azonban egy komoly és szívmelengető történetet mesélt, ami természetesen a hivatásához köthető. Egy jó barátjával és mentőskollégájával történt meg ez az eset, melyre a mai napig emlékeznek. Mentősként elkerülhetetlen, hogy kemény helyzetekkel találkozzanak, sokszor élet és halál között lebegő emberekkel kell foglalkozniuk és gyakran rajtuk múlik, hogy aki bekerült abba a bizonyos sárga kocsiba, túléli-e a kórházba vezető utat. Néha persze ők is tehetetlenek, olyankor pedig elkerülhetetlen a legrosszabb, ám olyan is gyakran van, hogy egy család élete végéig hálás lesz ezeknek a mindennapok hőseinek azért, mert megmentették egy szerettüket.

Egyik nap elkeseredett hívás érkezett be a segélyhívókhoz: egy kisgyermek félrenyelt. Az eset Szombathely környékén mesélt és a nagymama telefonált be. Az édesanya azonnal kocsiba pattant a kisgyermekkel és elindult a kórház felé, ahová két út vezetett. Mivel a mentőknek így nem tudtak pontos címet adni, így a dicspécser mindkét úton elindított egy mentőautót, akik össze is találkoztak a kórházba igyekvő anyukával. A gyermeket rettenetes állapotban találták és mint kiderült: egy Lego figura lenyelése okozta a bajt. Végül megmentették a gyermek életét, aki teljesen felgyógyult az esetet követően. A pozitív végkifejlet a hihetetlen szerencsének, néhány másodpercnek és a végtelen profizmusnak köszönhető.

A történet, mely végül pozitív végkifejlettel zárult, hihetetlenül inspiráló és ösztönző, a mai sokszor borús és komor világban szükség van az ilyen csodákra és az ennyire elhivatott, emberségről jeles szakemberekre. A videót, melyben Győrfi Pál részletesen kifejti a történteket, ide kattintva nézheted meg:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás