promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tovább dagad a botrány az Országos Mentőszolgálat körül, egymásnak feszült egy páciens és Győrfi Pál
Borítókép:  TV2 Play
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sorban követik a botrányos események egymást az Országos Mentőszolgálatnál, most az egyik páciens nem tett lakatot a szájára.

Az ATV készített egy ripotot azzal a baranyai párral, akikkel állításuk szerint csúnyán elbánt az Országos Mentőszolgálat. Görcsönydobokáról tartottak Szekszárdra, azonban útközben egyértelmű volt, hogy nem érnek oda a kórházba. A (mostmár) édesapa tárcsázta a mentőket, majd félreállt és hősiesen, férfiakat megszégyenítő bátorsággal levezette a szülést.

A mentők azonban a hívás befutása után 40 perccel érkeztek, illetve egy szabály miatt az édesanya és újszülöttje nem utazhat egy járműben, így összesen két kocsira is vártak, ezek végül egyszerre érkeztek meg. Amit pozitívumként elmondtak, hogy a diszpécser végig kapcsolatban volt velük és segített az egész folyamat alatt.

Az igazi sokk azonban ezután következett:

Az édesapa állítása szerint a feleségét többek szeme láttára ruhátlanul, megalázóan és illetlenül tették be a mentőkocsiba.

Egy másik lap nem hagyta annyiban a dolgot és felkereste az Országos Mentőszolgálatot, akit válaszoltak a vádakra és szinte mindenre másképpen emlékeznek.

Az ő olvasatukban a mentőautó a hívástól számítva mintegy 12 perc alatt kiért a helyszínre (ez vidéki helyszínnél egyébként kiemelkedően jó időnek számít). A gyermek és az édesanyja is kiváló ellátást kapott, a helyszínen, illetve a kórházba szállításnál is, valamint kifejezetten cáfolta azt, hogy az édesanyát kellemetlen, vagy illetlen helyzetbe hozták.

Erről Győrfi szó szerint úgy fogalmazott, hogy szememszedett hazugság.

Továbbá (és ez teszi igazán pikánssá a történetet) az édesapa hálásan köszönetet mondott a mentőknek a segítségért és a szakszerű ellátásért. Ezek fényében az Országos Mentőszolgálat szóvivője egyszerűen támadásnak és lejáratási kampánynak nevezte az ellenük felhozott vádakat.

Az, hogy az ügyben milyen további fejlemény várható, egyelőre nem tudni, azonban az bizonyos, hogy az utóbbi időben nagyon fókuszba kerültek a mentősök és sajnos nem éppen a pozitív történések miatt.

Személyes történetként annyit hozzátennék, hogy egyszer értem is kellett mentőnek jönnie és soha ennyi kedves és szorgalmas emberrel nem találkoztam.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás