promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vérlázító szabálysértés az Országos Mentőszolgálatnál, több dolgozót azonnali hatállyal kirúgtak
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szomorú és egyben botrányos eseményről kellett beszámolnia az Országos Mentőszolgálatnak.

Bár a legtöbb ember nem lát bele az Országos Mentőszolgálat költségbevetésébe és maximum csak a valóságtól messze álló tippjeink lehetnek arra vonatkozóan, hogy egy-egy életmentő eszköz pontosan mennyibe is kerül, azt határozottan kijelenthetjük: ezek egyik legdrágábbika egy jól felszerelt mentőautó- melynek ára akár 20 millió forintra is rúghat.

Az ott dolgozók ezt pontosan tudják és bár rengetegen az életmentésre és az emberek segítésére tették fel az életüket, sajnos közöttük is lehetnek teljesen alkalmatlan, inkompetens személyek. Nem olyan régen egy rettenetes felvétel látott napvilágot, amin egy mentős őrjöngve ver szét egy, az udvaron álló mentőautót, két társa pedig kamerázva bíztatja őt.

A mentőautó sérült volt és a javításra várt, így azonban az amúgy is kevés keretből gazdálkodó mentőszolgálatnak jóval többe fog fájni az életmentő eszköz javíttatása, mint azt eredetileg tervezték.

Az eset Tatabányán történt az értesülések szerint. A lapnak Győrfi Pál is nyilatkozott, aki így kommentálta az esetet:

„Több mint egy hónappal ezelőtt egy korábban balesetet szenvedő, összetört állapotában ideiglenesen a mentőállomás udvarán tárolt mentőautóban okozott további kárt egy fiatal mentős, miközben ketten buzdították”

A mentőautó szélvédőjét egy hordággyal törik be, többször pedig nekiszalad a mentő ajtajának a felbőszült mentős. Természetesen az eset után azonnal fegyelmi eljárás indult és mindhárom mentőst elbocsátották, többet nem láthatnak el semmilyen feladatot az Országos Mentőszolgálat keretein belül.

Feljelentés nem történik az ügyben, azonban az okozott károkat kötelesek megfizetni, ami valószínűleg nem lesz olcsó mulatság.

Itt nézhetitek meg a felvételt a rongálásról, hihetetlen, hogy egy segítő szakembernek egyáltalán eszébe jutott ilyesmi:

https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/mentoauto-rongalas-video/20zsq5l

Az eseten sokan felháborodtak, mert a vandalizmus mellett erkölcsileg is rengetegen helytelenítették az esetét, hiszen ezzel embertársaik életét tették nehezebbé a szórakozásból törő zúzó dolgozók.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás