promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
III. Károly magyar szavai, a honfoglalás megkérdőjelezése, és a kínai sárkányember felfedezése a hét legnépszerűbb témái között
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tényleg beszél magyarul III. Károly? Ezen a héten is a legérdekesebb olvasnivalókat hoztuk el számotokra.

Az elmúlt hónapokban leginkább súlyos betegsége miatt hallhatunk III. Károly felől, az urakodó kapcsán azonban rengeteg érdekesség kering, többek között az is, hogy rajong a magyar népdalokért. Ez nem is véletlen, hiszen a királyi család egyik felmenője egy erdélyi grófnő volt, akinek gyermeke III. Károly közvetlen rokona is egyben. A király nem is olyan régen ráadásul magyarul is megszólalt, üdvözölve népünket:

A magyarok kapcsán napvilágot látott egy meglehetősen különleges feltételezés, Michelangelo Naddeo teóriája szerint ugyanis nem volt honfoglalás. Az olasz kutató könyvében nem mást állít, mint hogy őseink valójában csupán visszatértek egykori földjükre. Könyveiben vizsgálja többek között a magyar történelmet, kultúrát, régészetet, valamint a rovásírást is. Rendhagyó meglátásaira pedig rengetegen kíváncsiak.

Nem mindennapi felfedezést tettek Kína északkeleti részén, ahol egy ősi emberi koponyát találtak, amely megkérdőjelezheti az emberi evolúció eddigi elméleteit. Úgy vélik, hogy a széles, alacsony arcú és nagy zápfogú „sárkányember” 146 ezer évvel ezelőtt élt. Feltételezések szerint pedig az ősemberek jellemzői sokkal változatosabbak voltak, mint azt eddig gondolták a tudósok, valamint a kognitív képességeik is jóval fejlettebbek lehettek.

Az RTL egyik legnépszerűbb műsorában, a Cápák közöttben nem ritka, hogy a befektetők azért mondanak nemet egy-egy ígéretesnek tűnő üzletre, mert a vállalkozó tanulmányainak nincs köze ahhoz, amibe belevágott. Pedig közülük sem mindenki diplomás, Balogh Petya konkrétan be is vallotta a műsorban, hogy nincs felsőfokú papírja. Orbók Ilona erre meglehetősen nyersen reagált, nem értette ugyanis, hogy mit kereshet így egyáltalán a produkcióban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás