promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Erdei Zsolt kimondta a kendőzetlen véleményét Molnár Áron botrányával kapcsolatban: végítéletet tartott és minden szava balhorogként sújtott le
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A botránycelebbé átvedlett Molnár Áron menetelését már a magyar sportvilág sem hagyta szó nélkül.

Bombaként robbant a hír, hogy három magyar híresség lehetőséget kapott Magyarországot képviselni egy nemzetközi box versenyen, azonban az egyik nyertes nem szeretne élni ezzel a lehetőséggel. Míg Berki Mazsi és Brasch Bence örömmel elfogadták a felkérést és az ezért járó díjazást, addig Molnár Áron több feltétellel sem volt elégedett. Egyrészt kevesellte a gázsit, mert szerinte a felajánlott 15 millió forint nem kárpótolja sem az anyagi, sem az időbeli befektetéseit, de a végső tőrdöfést az adta meg, amikor a részletekről való tárgyalásnál szembe került Hajdú Péterrel, akivel a színész mint elmondta, semmilyen tárgyalnivalója nincs.

Helyette végül Istenes Bence fog ringbe szállni, aki igent mondott a felkérésre, de a jelenlegi politikai helyzetben Hajdú és Molnár egymásnak feszülése nagyobb érdeklődést váltott ki, mint azt bárki gondolta volna. Mindkettőjük széles rajongótáborral rendelkezik, akik teljes bizonyossággal állítják, hogy kedvencüknek van igaza, így üdítő változatosságként hatott, hogy a Blikk megszólaltatott egy valóban kompetens személyt azzal kapcsolatban, hogy ebben az indulattal átitatott, végső soron nem is a boxról szóló konfliktusban kinek van igaza. Így került a képbe Magyarország egyik legismertebb boxolója a Madárként ismert Erdei Zsolt, aki hihetetlen nemzetközi sikereket aratott.

Erdei Zsolt hihetetlenül empatikusan és intelligensen állt a kérdéshez, a vitában résztvevő személyek iránti elfogultságnak nyoma sincsen, pusztán szakmai szempontból elemezte a kialakult helyzetet és a véleménye talán mindenkinek elég ahhoz, hogy mind Hajdú Péter, mind pedig Molnár Áron véleményét elfogadja.

Elmondta, hogy egy boxoló egyik legfőbb értéke, ha a meccsen van belső motivációja, ha bármilyen üggyel, amit az összecsapás képvisel nem ért egyet, esetleg bármi ilyen belső kettősség bezavar, akkor az már előnytelenül befolyásolja a meccs végkimenetelét, de a versenyzőt is kellemetlen érzésekkel tölti el. Ahogyan arra is kitért, hogy bár a gázsi busásnak hangzik, egy ilyen összecsapásra felkészülni hihetetlen idő, így el tudja fogadni, ha valaki kevesli az összeget, ugyanakkor azt is érti, ha valaki elvárta volna, hogy a nemes célért ezeket a kétségeit félretegye a boxolni küldött személy.

Erről így vélekedett:

Itt nem lehet csak az anyagi szempontokat nézni, hiszen ha valaki komolyan gondolja, akkor egy ilyen meccs hosszú távú befektetés: az illető neve utána jobban pörög, többet hívják. Az sem utolsó szempont, hogy az ember magának is bizonyítani akar. Itt leginkább az idő az, ami megfizethetetlen, mert gyakorlatilag elég egy ökölvívó-edző a profi felkészüléshez. Ha valaki azonban komolyan fel szeretne készülni, mellette nem igazán tud mást csinálni, csak ezzel kell foglalkoznia. Ha napi kétszer másfél óra edzéssel számolunk, az nem csak három óra, hiszen számolni kell az edzések közötti rehabilitációs idővel és este tízkor alvás van, tehát más nem nagyon fér bele. Ha szigorúan csak a pénzt nézzük, hazai viszonylatban nem egy rossz díjazás ez, még én is elgondolkodnék az induláson.

Mivel Molnár Áron egyik indoka a ringbeszállás visszautasítására az anyagi honorárium keveslése volt, így a profi boxolóval arra is kitérnek, hogy milyen egyéb költségek merülnek fel a profi edző megfizetésén kívül: 

Ezt nehéz megmondani, hisz ma már mindenkinek kellene szedni ilyeneket, nem csak annak, aki sportol. Én például naponta 12-féle vitamint és kiegészítőt szedek, ennek kéthavi adagja úgy ötvenezer forint. De itt leginkább a belső indíttatás a lényeg, hogy valaki igazán akarja-e vagy sem...

Molnár Áron egyébként sohasem a megy a szomszédba, ha őszinte és kemény véleményt kell mondani, minden videójából süt a határozottság és a tettrekészség:

Forrás: blikk.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás