promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyinék nem finomkodnak, merényletet terveztek Zelenszkij ellen, nem sokon múlt az ukrán elnök élete, árulás is történhetett
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Több más magas rangú ukrán vezető is célpont volt. 

Az ukrán biztonsági szolgálat közölte, hogy Kijevben megakadályoztak egy feltételezett orosz merényletet Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ellen. A Newsweek jelentése szerint az SZBU felfedte az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat ügynökeinek hálózatát, akik Zelenszkij és más magas rangú ukrán tisztviselők elleni támadást készítettek elő. Az ukrán elnök és vezető tisztviselők élete már számos alkalommal volt veszélyben ebben a konfliktusban.

Az SZBU szerint kémelhárítóik és nyomozóik meghiúsították az FSZB terveit, melyek az ukrán elnök és más vezetők likvidálását célozták. Kijev álláspontja szerint Zelenszkijt többször is célponttá tették azóta, hogy Putyin elindította "nácitlanító" kampányát, melyben az ukrán elnök ellen is intézkedett. Az ukrán vezető már korábban is jelezte, hogy számos merényletkísérlet történt ellene, ezt a legutóbbit a múlt hét folyamán jelentették az ukrán biztonsági szolgálatok.

Az FSZB tervei között szerepelt Zelenszkij, Budanov katonai hírszerzési igazgató és Maljuk SZBU vezető meggyilkolása, valamint más magas rangú tisztségviselők célba vétele is. Még a támadás részleteire is fény derült. Az Ukrán Állambiztonsági Szolgálat két ezredesét pedig letartóztatták az eseményekkel kapcsolatban. Az FSZB hálózatának egyik feladata az volt, hogy olyan személyeket találjanak az elnök környezetében, akik alkalmasak lehetnek rá, hogy túszul ejtsék és később megöljék az államfőt.

Az ellenségnek először figyelnie kellett az őrzött személy mozgását, majd információkat kellett szolgáltatnia a célba vett személyekről, hogy aztán rakétatámadást és dróntámadást indítson ellenük. Az SZBU szerint ezek a támadások a drón felhasználásának nyomait is megsemmisítették volna.

forrás: Newsweek

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás