promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Debrecenről beszél a fél világ, páratlan ritkaság tűnt fel váratlanul a városban

Debrecenről beszél a fél világ, páratlan ritkaság tűnt fel váratlanul a városban

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Senki nem tudja kié a hatalmas jármű, értéke gyakorlatilag felbecsülhetetlen.

Nem mindennapi jelentnek lehettek tanúi a hajdúsági lakosok: néhány napja egy gyönyörű, fehér csíkokkal díszített pezsgő-fekete festésű magángép landolt a debreceni repülőtéren. Az Explore 9H-ELF modellszámú gép Katarból érkezett, és az indiai Mumbaiba repült tovább, aztán Dzsidda, majd Párizs következett.

A fotón és a lenti videón látható Boeing 737 Business Jet a második legnagyobb hatótávolsággal rendelkező magánrepülőgép, melyből állítólag összesen 260 darab repül rendszeresen világszerte. Ez a darab a máltai Air X Charter flottájában szerepel.

A gép tulajdonosát azonban homály fedi, hiszen a reptér nem adhat ki ilyen információt - könnyen elképzelhető, hogy egy indiai milliárdos használta utazásra. Valószínű, hogy az átszámítva bő 31 milliárd forintot (minden bizonnyal vannak Magyarországon városok, ahol évente ennél kisebb a költségvetés) érő Jet nem magántulajdonban van, hiszen az Air X Charter többek között repülőgépek bérbeadásával foglalkozik.

A magángépek a nagyközönség számára felfoghatatlan luxust és kényelmet kínálnak utasaiknak, lehetővé téve gyors és kényelmes utazást bármely célállomásra. Ezek a gépek gyakran széles választékban elérhetők, lehetőséget adva az egyedi igények kielégítésére. A legújabb technológiákat és luxuskényelmet kínáló berendezéseket találhatunk rajtuk, amelyek ideálisak a világ különböző részeire történő utazáshoz.

A luxusgép akár 12 óráig is képes a levegőben maradni egyetlen tankolással. A fedélzet 2 zuhanyzóval, egy tágas vagy két kisebb hálószobával rendelkezik, ez konfigurálható. A „nappaliban” repülőgépekhez mérten hatalmas konferencia- vagy ebédlőasztal, két kanapé, egy fotel, dohányzóasztalok és további ülések kaptak helyet. Az utasok száma maximum 18 lehet.

forrás: Vezess.hu