promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Novák Katalin férje először szólalt meg a kegyelmi ügy óta, szerinte magyarok millióit érdekelheti amit mondani akar
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A volt köztársasági elnök férje nyilvánosság elé állt és hosszú hallgatás után mondta el, amiről szerinte ideje beszélni.

Egész Magyarországot felforgatta az az ügy, ami után hihetetlen megdöbbenés söpört végig hazánkon: Novák Katalin egy tévesen aláírt kegyelmi ügy kapcsán került reflektorfénybe és ez véget is vetett az addig fényesen felfelé ívelő karrierjének. Néhány nap hallgatás után érzelmes, szomorú hangulatú videóval jelentkezett, melynek végén megtörtént az addig elképzelhetetlen: lemondott tisztségéről és azóta is visszavonult a közélettől, egyedül az új köztársasági elnök beiktatásán lehetett őt látni.

Vélhetően szerető családja körében piheni ki a vele történteket, férje, Veres István Attila pedig mindenben támogatja. Most ő jelentkezett egy hosszabb lélegzetvételű írással és beszédét úgy konferálta fel, hogy van egy ügy, amely az utóbbi időben a figyelem középpontjába került.

Jogosan hihetnénk, hogy felesége becsületét szeretné tisztázni, azonban ennél lényegesen szakmaibb téma került elő: méghozzá az állami arany készletekről beszélt. Veres István Attila a Magyar Nemzeti Bank Pénz- és devizapiac igazgatóságának vezetője hosszú írásban fejtette ki, hogy az arany minden ország stabilitásának az eszköze, érték és időtálló, jegybanki tartalékeszköz. Optimistán beszélt Magyarország helyzetéről etéren, szerinte megelőztük a többi országot azzal, ahogyan erről gondolkozunk, Magyarországot világszinten élvonalbeliként emeli ki a cikkében.

A cikk címe árulkodó, Az arany reneszánsza írását teljes terjedelemben az MNB oldalán találhatjátok meg, de IDE kattintva is elolvashatjátok a hosszas értekezést.

Veres István Attila bemutatja a világban zajló aranytartalékokkal kapcsolatos folyamatokat, különböző országok trendjeit és ehhez való hozzáállását, de azt is megemlíti, hogy szerinte a lehető legjobbkor történt az, hogy az MNB aranytartalékait több lépésben növelték, ezzel pedig hatalmas előnyre tettek szert a versenytársakhoz képest.

Veres István Attila vélhetően még soká fog megszólalni a Novák Katalint is érintő ügyekről, gazdasági kérdésekben azonban korábban is szívesen nyilatkozott, itt nézhetitek meg az egyik igen sikeres videóját:

Forrás: telex.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás