promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Károly király privát levelezése szivárgott ki, egy barátja tárta nyilvánosság elé a tartalmát, az uralkodó álmában sem gondolta, hogy barátja árulja majd el
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Soha nem látott részletességgel írt a levélben a betegségéről, nem tudta, hogy kikerül a tartalma.

III. Károly állapotát illetően még mindig sok a találgatás. Bár egyre többször áll nyilvánosság elé, még mindig vannak olyan hiányos információk, amit nem tudunk összetenni betegségével kapcsolatban és a Palota csak nagyon óvatosan, megfontoltan és átgondoltan nyilatkozik Károly állapotáról. Ezért is annyira hírértékű, hogy most Károly saját szavaiból tudhatjuk meg azt, hogy pontosan hogyan is érzi magát jelenleg, hogyan áll a betegséggel folytatott küzdelemben.

Most az uralkodó privát levelezése került nyilvánosságra, mely üzenetet a barátainak címezte. Károly még a régi etikett elkötelezett híve: szeret formálisan, papír alapon, pecséttel ellátott üzenetet küldeni azoknak, akiket a legjobban megbecsül a világon, de nem ritka, hogy diplomáciai üzeneteit, vagy meghívóit is ilyen formában kézbesíti a címzetteknek.

A kiszivárgott levél fő témája Károly rákja, a betegség állapota és a kezelés, érthető módon ez foglalkoztatja most leginkább a királyt és ezzel együtt a barátait is.

Károly levele optimista hangvételű, bizakodó, derűs és reménnyel teli, sok írásjelet használ, amit barátai, akik már jól ismernek lefordítottak nekünk: ez azt jelenti, hogy Károly valóban igyekszik, küzd és harcol. Ám szomorú rész is került a levélbe: őszintén bevallja, hogy nagyon lesújtotta amikor megtudta a betegsége pontos típusát, ekkor erőt vett rajta a letargia. Ám a családjáért, gyermekeiért és unokáiért, valamint a britekért és az egész világért, de főleg magáért is élni akar, így rövid szomorkodás után teljes erővel vetette magát alá a kezelési folyamatoknak, ezzel együtt pedig a gyógyulásnak.

III. Károly és Kamilla nemrégiben ellátogattak a Londoni Rákkezelő Centrumban, ahol Károly több beteggel is szóba elegyedett és bíztatni próbálta őket. Különösen fontos és nemes feladat volt ez Károly számára, aki egyre jobban várja, hogy visszatérhessen a közfeladataihoz és újra szeretett népe szolgálatába álljon:

Károly egyébként nem rendelkezik mobiltelefonnal, de az uralkodó eddig nem aggódott amiatt, hogy az üzenetei bármikor is rossz kezekbe kerülnek, bátran használja a levélküldést és a postázást, akár még az ilyen fontos információk elküldésére is.

Forrás: mirror.co.uk

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás