promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Észveszejtő látvány, így néz ki most a Szomszédok panelháza belülről, ennyit változott 25 év alatt
Borítókép:  port.hu
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Így néz ki most belülről az ország leghíresebb panelháza, ahol a Szomszédokat forgatták.

A Szomszédok az egyik legkedveltebb, leghíresebb magyar sorozat volt, ami 1987. május 7-től egészen 1999. december 30-ig, 331 részen keresztül futott nagy sikerrel a Magyar Televízión. Bár sokan abban a tévhitben éltek annak idején, hogy a sorozat lakásbelsőjét, illetve lépcsőházi jeleneteit egy épített díszletben forgatták - mint később a Barátok köztet -, de valójában a legtöbb jelenet a gazdagréti lakótelepen lett felvéve.

Érdekesség, hogy a Gazdagrét volt az egyik utolsó panelházakból álló lakótelep, amit 1983 és 1989 között építettek; egyébként összesen 800 ezer panellakást építettek az 1960-as évektől; évente 2-3 ezer lakást húzott fel az a 12 panelházgyár, akiket megbíztak ezekkel a projektekkel.

Az MTV stábja a Csíki-hegyek utca 1-es számú házának teljes első emeletét vette meg: három lakásban a három család lakott, a negyedik lakásban pedig a Gábor-Juli stúdió volt berendezve, ami mellett a színészek pihenőszobájaként is szolgált. Viszont a Gábor-Juli stúdió külső felvételeihez az Olt utca 36. alatt található társasháznál forgatott a stáb - utóbbi épület mostanra teljesen megváltozott, más burkolatot és színt kapott, illetve a kerítésének a kialakítása is megváltozott.

Hasonlóan felújították a Szomszédok jól ismert panelházát is, homlokzati szigetelést és új színt kapott az épület, illetve a liftet is felújították. Sőt, arról is volt szó, hogy a 8. kerületben található Macskafogós festmény mintájára a gazdagréti ingatlan homlokzatára egy hatalmas graffiti fog kerülni, de végül ezt az ötletet elvetették - ezt Csorba Dániel is megemlíti a napokban feltöltött videójában.

Az influenszer ugyanis ellátogatott a Szomszédok panelházához, és bekukkantott, hogy megnézze, mennyit változott 25 év alatt az ingatlan, és most hogy néz ki belülről. Az alábbi videóban teljesen körbejárhatjuk az épületet belül, és megnézhetjük, hogy fest most az a bizonyos első emelet, ahol a sorozat jeleneteit vették fel.

A Szomszédok panelháza belülről

Posted by Csorba Dániel almanachja on Saturday, April 20, 2024


Egyébként a Partizán nem olyan régen készített egy Szomszédok különkiadást, amiben a legtöbb színész visszatért. Ez 2023 karácsonyán debütált az interneten, és azóta elképesztő nézettségre tett szert, nagyon sokan voltak kíváncsiak a régi szereplőkre, ki mennyit változott, és mit mesélnek a sorozat forgatásáról. Többek között Epres Attila is részt vett ebben a különkiadásban, akit ma leginkább úgy ismerhetünk, mint Jason Statham állandó magyar hangja.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás