promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Éles sikoly szakította meg a Szomszédok forgatását, a váratlan esemény láttán a színészek és a tévénézők is elképedtek
Borítókép:  Youtube - legjobbvideok01
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Senki nem számított arra, ami megzavarta a forgatást, szájtátva meredt maga elé mindenki, az egész ország ledöbbent.

A Szomszédok című telenovella valóságos fogalom Magyarországon. A magyar gyártású sorozat még a Kádár-korszakban, 1987-ben indult, de még a rendszerváltás után 9 évig, 1999-ig futott.

A sorozatban számtalan színész tűnt fel, egykori karakterei mára már legendának számítanak, ha akkor létezett volna a szó, sok jelenetet a "mém" szóval illettek volna, gondoljunk csak például a Nemcsák Károly alakította Vágási  Feri "internetbe beszállós" projektjére a vadonatúj Microsoft Windows 95 operációs rendszerrel (a "Microsoft" szó sajnálatos módon a jelentben nem tartotta meg az angol fonetikát, "mikroszoft" lett belőle, jelentősen hozzájárulva a jelenet mémesedéséhez).

A Szomszédokban állandóan zajlott az élet, a 12 év alatt körülbelül minden megtörtént, ami emberi közösségekben megtörténhet, karrierváltások, gyermekszületések, bűnözés, előléptetés, magánéleti problémák és örömök, minden összejött.

Gyakran szerepeltek a különböző epizódokban különböző sztárvendégek is, az egyik évben azonban valaki egészen kiemelkedő személyiség nézett be a "szomszédok" szokásos újévet köszöntő mulatságára: maga a nagy humorista, Hofi Géza.

A jelenet kiválóan van megkomponálva: Fehér Anna Jászai Mari-díjas és érdemes művész színésznő karaktere, Alma először beengedi Vágási Ferit, beinvitálja őt a szobába, majd ismét csengő hallatszik. Alma az ajtóhoz siet, kinyitja az ajtót - majd az illusztris vendéget meglátva kénytelen felsikítani, a rendezők ugyanis nem árulták el a jelenetben szereplő színészeknek, hogy milyen meglepetésvendég érkezik hozzájuk.

A jeleneten érződik, hogy a színészek valóban meg vannak hatva a legendás humorista jelenlététől, azonban a szerepből senki nem esett ki, nem kellett leállítani a kamerát, ezzel is bizonyították profizmusukat a színészek.

A váratlan vendég a Szomszédokban

A Szomszédok szereplői sem volt beavatva a váratlan vendég érkezésére. Az Almát alakító Fehér Anna a csengőhangra kinyitotta a bejárati ajtót: „-Ez egy őszinte sikoly volt, ez nem is kérdés. Ott álltam, és majd’ elájultam. Éreztem, hogy mindenki azt várja, hogy tudom-e folytatni, vagy nem, és megállunk." - nyilatkozta a színésznő. A Szomszédok sorozat életében december 30. szomorú dátum, hisz 331 fejezet és 13 év után 1999-ben ezen a napon adták le az utolsó részét. Abban az évben már nem láthatták a nézők, hogyan ünneplik a szilvesztert és az új évet kedvenc karaktereik, pedig a befejezést megelőző években számos meglepetéssel készültek a legendás teleregény alkotói. A Szomszédok legemlékezetesebb vendégszereplője kétségkívül Hofi Géza volt. Kivételes alkalomnak számított, hogy szinte az összes fontos szereplő Takácsék lakásában gyűlt össze szilveszterezni. A pezsgőspoharaikat szorongatták, amikor az Almát alakító Fehér Anna a csengőhangra kinyitotta a bejárati ajtót. Hofi állt az ajtóban, amire a színésznő őszinte meglepetésére egy nagyot sikított, majd két puszival beljebb tessékelte a komikust. Egyik szereplő sem tudott az illusztris vendégszereplőről.

Posted by Karácsony sziget on Sunday, December 31, 2023
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás