promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zelenszkij mindenkit meglepett, ajánlatot tett Putyinnak, akik viszont durván beszóltak Amerikának
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A háború kitörése óta példátlan jelenet játszódott le.

Március végén Volodimir Zelenszkij ukrán elnök először mondta ki a háború alatt, hogy kész tárgyalni Vlagyimir Putyinnal, még azelőtt, hogy az ukrán fegyveres erők elérnék az 1991-es határokat. Ha az ukrán hadsereg a 2022-ben érvényes határokat éri el, Zelenszkij szerint a Kreml vezetője „kész lesz a párbeszédre”.

Most egy interjúban Szergej Lavrov orosz külügyminiszter többek között arról beszélt, hogy Oroszország tárgyalna Ukrajnával. Azonban szerinte a Volodomir Zelenszkij ukrán elnökkel folytatott tárgyalások „több okból is értelmetlenek”. Moszkva nem tervezi a harci cselekmények felfüggesztését a tárgyalások kedvéért. Mint mondta, „a folyamatnak haladnia kell”.

Az alpesi konföderációt, Svájcot alkalmatlannak nevezte arra, hogy az Ukrajnáról szóló tárgyalások helyszíne legyen. Mivel szerinte semleges országból nyíltan ellenséges országgá vált. Oroszország nem zárja be az ajtót Európa előtt az eurázsiai biztonság megvitatásának ügyében.

„De nyilvánvaló, hogy ez a mi közös kolostorunk, és itt tisztességesen kell viselkedni, és nem szabad az amerikaiak kívánságait behozni ezekbe a jövőbeli konstrukciókba”.

A nyugati országok Oroszország legyőzésére irányuló törekvése „nem annyira harci kedvet, mint inkább agóniát és hisztériát tükröz.”

Az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij április 16-án jelentette be, hogy Kijev összehívja a NATO–Ukrajna Tanács ülését, ahol az ukrán tisztviselők légvédelmi rendszerek átadásáról szerettek volna tárgyalni az ukrán fegyveres erők védelmének céljából az orosz támadásokkal szemben. Ez a döntés az oroszok által március óta fokozott Ukrajna elleni támadások hatására született, mivel Oroszország főként ballisztikus rakétákat vet be, amelyek ellen az ukrán fegyveres erőknek csak korlátozott légvédelmi rendszereik vannak.

forrás: Index

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás