promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin vérkiszaladósan megrémítette Angela Merkelt, óriási troll az oroszok rettegett vezére
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tisztában volt a tényekkel, mégis meghúzta ezt a lépést.

A világpolitika színpada érdekes hely: sokakat lenyűgöz, sokakat taszít - lássuk be, politikusok ritkán nyernek népszerűségi versenyeket. Bár a nyugati világban már egy jó ideje a parlamentáris demokrácia a menő, azért még a modern rendszerek is kitermeltek nagy formátumú politikusokat - hát még a nem feltétlenül teljesen demokratikus rendszerek.

Vlagyimir Putyin már jó húsz éve az Orosz Föderáció elnöke, és élnénk a gyanúval, hogy ez körülbelül a haláláig így is fog maradni. Mivel ilyen hosszú ideje tölti be a hivatalát - nagyon nem kell aggódnia a választási eredmények miatt - élete során találkozott már jó pár vezető politikussal.

Nem kevésbé volt jelentős és ikonikus politikus Németország ex-kancellárja, az egykori NDK-ból származó Angela Merkel. A két vezető életében ráadásul több közös pont is volt: mint említettük, Angela Merkel bár Hamburgban, az NSZK-ban született, családjával már gyermekkorában átmentek a keleti részbe élni, míg Vlagyimir Putyin ifjú KGB-ügynökként Kelet-Berlinben tanulta a szakma rejtélyeit.

A két politikus találkozóin mindig érződött, hogy bensőségesebb a nexus, mint az ilyen esetekben lenni szokott. Külön érdekesség, hogy bár Vlagyimir Putyin ritkán szólal meg nyilvánosan nem az anyanyelvén, Angela Merkellel többször is beszélgetett németül (Putyin a német mellett egyébként angolul is jól beszél), míg a német ex-kancellárnő folyékonyan tud oroszul, így akár egymást anyanyelvén is tudtak egymással kommunikálni.

A kettejük közti viszony egyik emlékezetes pillanata volt, amikor egy diplomáciai találkozóra Vlagyimir Putyin egy különleges vendéget vitt - egy óriási fekete kutyát, amit minden bizonnyal fricskának szánt, Merkel ugyanis némileg tartott a kutyáktól, míg Putyin szemlátomást remekül szórakozott az esemény alatt (a találkozó még 2007-ben történt).

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás