promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A CIA igazgatója kielemezte Putyint – ezt gondolja most az orosz elnökről
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az amerikai hírszerzés vezetői igyekeztek kielemezni az ukrán helyzetet, na meg az orosz elnököt.

Tovább folytatódik a háború Oroszország és Ukrajna között, és abban már a szakértők sem mernek biztosat mondani, hogy meddig húzódhat el az egész vérengzés. A harcok miatt eddig már kétmillió ember hagyta el Ukrajnát, a legtöbben Lengyelországba és Magyarországra menekültek.

Amerika, az Európai Unió és különféle globális cégek folyamatosan vezetik be a szankciókat Oroszország ellen, közben Moszkva már azzal fenyegetőzik, hogy nem szállít több orosz gázt és az olajat Európa felé.

Az amerikai hírszerzés vezetőinek kongresszusi meghallgatásán William Burns, a CIA igazgatója azt mondta, hogy Vlagyimir Putyin eléggé dühös, amiért ekkor ellenállásba ütközött Ukrajnában és egyre merészebb lépésekre fogja elszánni magát, hogy felőrölje az ukrán hadsereget.

A Világgazdaság megemlítette, hogy a CIA igazgató tényleg jól ismeri az orosz elnököt, mivel 2005 vége és 2008 májusa között Moszkvában volt nagykövet.

Burns szerint Putyinnak szilárd elképzelései vannak, és jelenleg egyáltalán nem képes kompromisszumra, ha Ukrajnáról van szó.

Nemzeti Hírszerzés igazgatója, Avril Haines elmondta, hogy Moszkva reménykedett a gyors lerohanásban, és emiatt is van elkeseredve Putyin, aki jelenleg úgy érzi, nem kapta meg a nyugattól a tiszteletet, így nem engedheti meg magának a háború elvesztését sem.

Ez sajnos azt is jelenti, hogy a polgári lakosság biztonságának megőrzése egyre kevésbé fontos szempont.

A lap idézte Paul Nakasone, az NSA igazgatójának álláspontját is, aki egy lehetséges orosz kibertámadásokról beszélt, mellyel kapcsolatban elmondta, hogy meg kell erősíteni az infrastruktúrát és növelni a rugalmasságot.

Közben újabb tűzszünetet jelentett be az orosz hadvezetés szerda reggeltől, hogy több ukrán városból is ki lehessen menekíteni a lakosságot. Ezzel az ukrán hatóságok napok óta hiába próbálkoznak, minden alkalommal tűz alá kerültek a humanitárius folyosók. A szembenállók egymást vádolják ezért.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás