promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mészáros Lőrinc most kitálalt Orbán Viktorról, de Magyar Péterről is kimondta az igazságot
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mészáros Lőrinc kendőzetlen őszinteséggel beszélt Orbán Viktorról és Magyar Péterről.

Milliárdos gázszerelő, oligarcha, felcsúti kisgömböc, Orbán strómanja. Megannyi névvel illeték az évek során Mészáros Lőrincet, aki már hivatalosan az ország leggazdagabb embere, hiszen 591,3 milliárd forintos vagyonával túlszárnyalta a második helyre visszacsúszott Csányi Sándort, akinek vagyonát 573,7 milliárd forintra becsülik.

Mészáros Lőrinc nemrég egy hosszú interjút adott az Index-nek, amiben a meggazdagodásáról, a vállalkozásairól, a családjáról beszélt, de kiemelt téma volt Várkonyi Andrea és Orbán Viktor is. A milliárdos üzletembert többek között arról kérdezték, nem-e bántják azok a mémek, karikatúrák, poénok, amikkel viccet csinálnak belőle.

„Egy munkahelyen is van beszólás, cinizmus, viccelődés, ez azzal együtt sem visel meg, hogy kicsit nagyobb játszótéren játszom. Sőt, néhány mém kifejezetten vicces, amibe az interneten belebotlik az ember. Némelyiken jót nevetek én is, de az energiáimat sokkal inkább a munka köti le, a fejlődés, a tervezés, a stratégiaalkotás”

- mondta Mészáros Lőrinc, aki elmondása szerint legutóbb néhány hete beszélt Orbán Viktorral.

Az üzletember elárulta, hogy kapcsolata a miniszterelnökkel egy bizalmi alapon nyugvó barátság, de külön utakon járnak, hiszen Orbán Viktor 1989 óta politikus, míg ő 1992 óta vállalkozó. De szoktak együtt ebédelni, ha van rá idejük - ezt persze nem egyszerű összehozni, mert Mészáros Lőrinc elmondása szerint rengeteg elfoglaltsága van, Orbán Viktornak pedig még ennél is több. Viszont amikor sikerül a találkozó, akkor nagyon sokat beszélgetnek a sportról, a fociról, a Puskás Akadémiáról - amit "közös gyermekükként" jellemezte -, a családról, a gyerekekről, és természetesen a politikáról is.

Mészáros Lőrinc nem titkolja, hogy egy nagyon szép ajándékkal lepte meg a 60. születésnapján Orbán Viktort, azt azonban nem akarta elárulni, mi volt az; annyit elmondott róla, hogy ez nem csak a miniszterelnöknek, hanem a feleségének is egy ajándék volt.

Az üzletembert Magyar Péterről is kérdezték, de nem sokat tudott mondani róla, mivel személyesen nem ismeri:

„Bár a bankunkban felügyelőbizottsági tag volt, Magyar Pétert én személyesen nem ismerem, nem is avatkozom bele az ügyeibe. A nevét is csak onnan ismertem, hogy Varga Judit volt férje. Ő a politikai színpadon van, én a gazdasági életben élek, nincs közös pontunk”.

Mészáros Lőrinc sokszor hangoztatta, hogy Várkonyi Andrea a támasza - ha ő nem lenne, nem fogott volna bele az életmódváltásba sem. A milliárdos úgy érzi, most jó kondiban van, ami elsősorban annak köszönhető, hogy heti háromszor jár edzőterembe, ahol intenzív másfél-két órát edz személyi edzővel. Emellett a feleségével legalább 10-15 kilométeres gyalogtúrákat tesznek az erdőben, tehát van bőven mozgás az életében, és amikor teheti, alkalmanként vadászni is eljár.

Mint elmondta, Várkonyi Andreának az egészségügy mellett a kommunikáció, marketing terén is hasznos meglátásai vannak, amiket mindig meghallgat. Mészáros Lőrinc azt is elárulta, hogy házasságuk jól működik, boldog, kiegyensúlyozott kapcsolatban élnek a feleségével.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás