promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szédítő dolog derült ki Magyar Péterről, amit eddig senki nem vizsgált: ezt már lehetetlen letagadni
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az egykori ügyvéd személyiségének legrejtettebb vonásai is kiderültek, és Varga Judittal való kapcsolatba is érdekes fénybe került.

Az elmúlt időszakban az országot leginkább foglalkoztató ügy a Magyar Péter-Varga Judit dráma. Sokan, sokféle szempontból elemezték már ki a kapcsolatukat - többek között természetesen maga az egykori házaspár is megszólalt az ügyről, ám a személyes érintettség miatt beláthatjuk, hogy ők maguk nem igazán objektíven nyilvánulnak meg.

Emiatt döntöttünk úgy a Promotions.hu-nál, hogy egy olyan vizsgálati szempontot vezetünk be, ami igen ritkán jelenik meg a fő médiumok oldalán - ez a szempont pedig az asztrológia.

Aki az egészet értelmetlenségnek tartja, annak nem kell pazarolnia az idejét a cikkre, aki viszont nem, annak érdekes dolgokra tud rávilágítani egy ilyen elemzés. És mielőtt nekiállnánk Magyar Péter képletének (Varga Juditét IDE kattintva elolvashatják), tegyünk egy megjegyzést, ami nem túlságosan köztudott.

Az interneten publikusan elérhető információk alapján kiderül, hogy Rákay Philip felesége, Wieber Orsolya a Fidesz állandó tanácsadója - és Wieber Orsolya sok egyéb mellett nagyon magas szinten foglalkozik asztrológiával is, tehát a kormánypárt a jelek szerint egyáltalán nem tartja "légbőlkapott"-nak az asztrológiát, sőt, egyik állandó tanácsadójuk meghatározó tulajdonsága az asztrológiában való jártasság.

E rövid bevezető után tehát nézzük meg Magyar Péter állásait, és hogy ezekből mire lehet következtetni. Az asztrológia egyik alapja (ha túllépünk a bulvármagazinok utolsó oldalán található horoszkópokon), hogy a születés pillanatában minden bolygóhoz rendel egy jegyet - így egyes emberek nem csak a Nap-jegyük (ez lenne az, ami a születési dátumból tudható, általában ha megkérdezik valakitől mi a "csillagjegye", akkor a születési dátumból kiszámított napjegyét mondja) alapján kerülnek meghatározásra, hanem a többi bolygójuk által is.

A Naprendszer összes bolygójának meg van az asztrológiában a szerepe, hogy az élet melyik területét szimbolizálja, és ugyanígy minden jegyhez hozzá vannak rendelve attribútumok is: konkretizálva, a Vénusz például az anyagi, kapcsolati dolgainkat reprezentálja, így az élet ezen területeihez való hozzáállásunkban a Vénusz-jegyünk lesz a meghatározó - egészen másfajta ember például egy Oroszlán-Vénusz, mint egy Skorpió-Vénusz. Ennek az asztrológia gondolkodásnak a lényegét egyébként ebben a cikkünkben fejtettük ki, ha kicsit érhetetlen, javasoljuk előbb elolvasásra ezt a cikket, ami segít beavatni az asztrológiai gondolkodásba:

Kezdjük hát a Nappal, ami a fő identitás meghatározója. A Napjegy adja az alaptulajdonságainkat, ez az egónk, a tudatunk "éber" oldala. Magyar Péter március 16-án született, így Napja a Halak jegyében áll.

A Halak a négy elem közül a vízbe tartozik, és a három féle polaritás (kardinális, fix, változó) pedig a változóba: általános konszenzus, hogy a Halak bizony a legfurcsább jegy. Az asztrológiai kör utolsó jegye a Halak, az elmúlással, miszticizmussal hozható kapcsolatba. A víz-jegyek eleve érzelmesek, és ez a Halak esetében is így van: rengeteg világhírű művész e jegy szülötte. A Halak Naphoz társított pozitív vonások közé tartozik az empátia, a gondoskodás, a romantikus alkat, és "nagyot álmodás" - másik oldalról megközelítve viszont a Halak képes lehet csak a fejében élni, és végtelen fantáziája miatt teljesen elhanyagolni a külső világ dolgait.

A Halak alap szimbolikája, hogy kettő van belőle, és a vízben úszik. És hogy ez mit jelent? Szinte minden Halak jegyű ember esetében megjelenik a kettősség érzet - vagyis az egyik pillanatban még ilyen, pár pillanat múlva pedig már teljesen az ellenkezője lehet, igen hajlamos a gyakori hangulatváltozásra, nehéz követni, éppen mit is akar. A vízben élés azt mutatja, hogy a Halak szeret feloldódni valami nagyobban - legyen ez az alkotásvágy (rengeteg Halak-jegyű művész), a politikai ideológia (Abraham Lincoln például híres Halak), de akár a tudatmódosító szerek is (az egyik leggyakrabban előforduló Halak-sztereotípia a Halak vonzódása az ilyen jellegű mámor felé: hozhatnánk példának Szabó Gábor világhírű magyar jazzgitárost, aki sztereotipikus Halak volt - világhírű hangszeres művész, akinek az alkohol és a drogok okozták a vesztét).

Ha sorban haladunk, a következő bolygónk amit megvizsgálunk a Hold (az asztrológiában minden égitestre bolygóként vagy csillagként hivatkoznak). Általános szinten elmondható, hogy a Hold az érzelmi életünk irányítója, a tudattalanunk, az ösztönös érzelmi reakcióink reprezentánsa. Magyar Péter Holdja a grandiózus Oroszlán jegyében áll, amit nála igen erősen látunk megnyilvánulni.

Hogy is jellemezhetnénk röviden egy Oroszlán Hold embert? Mély érzésű, ugyanakkor minden bizonnyal elképesztő a becsvágya is: nagyon nagyon vágyik arra, hogy kitűnjön, szereti a reflektorfényt, tud is benne viselkedni, ösztönös szereplő - becsvágya annyira erős lehet, hogy még igen erős érzelmeit is képes félretenni a vágyott karrier érdekében. Valószínűsíthető, hogy környezete eléggé kedveli, mivel ösztönösen igyekszik is elnyerni az emberek bizalmát - negatív aspektusban jellemzője lehet az önzőség, és saját képességeinek túlbecsülése.

A következő vizsgálandó bolygónk a Merkúr. A Merkúr reprezentálja a a szellem és a test összekapcsolódását, a kommunikációt, az általános mentális folyamatokat. Közéleti tevékenységét nézve ez Magyar Péternél nagyon hangsúlyos állás, nem is véletlenül. Merkúrja ugyanis a levegő-jegyek közé tartozó Vízöntőben áll. Nézzük, mit mond az asztrológia a Vízöntő-Merkúr állásról: A függetlenséget élvezi, minden helyzetben ki is harcolja magának. Eredetiek, ötletesek gondolatai, a hagyományostól merőben eltérőek, felszabadultak. Gyakran az idealizmus felé fordul, vonzódik a világmegváltó gondolatokhoz. 

A vízöntőkre jellemző, hogy nagyon szeretnek kilógni a sorból, igazi független gondolkodók, akik mindig igyekeznek valamilyen eredeti módot találni gondolataik kifejezésre - egyáltalán nem áll tőlük távol a lázadás gondolata, és a világ átformálásnak ötlete igencsak lelkesítheti őket - irtózik a "tömegbe beleszürkülés"-től, imponál neki a forradalmár szerepe, a "valami új" kialakítása. Ha a többi jegynél hoztunk híres példákat, hozzunk itt is egyet: az Amerikai Egyesült Államok alapító elnökének, George Washingtonnak a Merkúrja a Vízöntő jegyében állt (és Napja Lincolnhoz - és Magyar Péterhez - hasonlóan Halak!)

Sorban haladva következő bolygónk a Vénusz. A Vénusznak nincs túl bonyolult szimbolikája: a "kis szerencse bolygójának" hívják, negatív aspektusai is inkább emberi hibákat jelölhetnek. Anyagi dolgainkat, társas kapcsolatainkat (nem csak a romantikusokat), szépérzékünket reprezentálja. Magyar Péter Vénusza Napjához hasonlóan a Halak jegyében áll. Ez intenzív érzelmi életet jelez, és nagyfokú önfeláldozásra, naivitásra való hajlamot is joggal feltételezhetünk. Könnyen lehet a "reménytelenül romantikus", álmodozó karakter, az anyagi dolgokat bár természetesen nem hagyják hidegen, de nem a legfontosabbak az életében - bár Magyar Pétert látjuk jól felöltözni, viszonylag drága órában például, az igazán "nagymenők"-höz képest ezek egyáltalán nem számítanak kiugrónak. A Halak változó jellege miatt viszont negatív rezgések esetén az emberi kapcsolataiban is kijöhet a megbízhatatlanság, az "árral úszás", és a hirtelen gondolatváltások - fogalmazhatnánk úgy is, hogy nehéz követni, éppen miben van, és mit is akar valójában.

Ebben a cikkünkben most csak a személyi jelölőket nézzük, ebből pedig utolsó bolygónk a Mars. A Mars szimbolikája a Vénuszhoz hasonlóan nem túl bonyolult, római mitológiai ismereteinkből bizonyára magunktól is megfejthetjük, miket is jelez. Mint a Vénusz párja, ez a férfias bolygó jelöli az erőt, az akaratot, az energiát, a cselekvést, a becsvágyat, a bátorságot, az elszántságot, a küzdőképességet, és az aktív erotikát.

Még csak az ötödik bolygónál járunk (Nap, Hold, Merkúr, Vénusz után), és már a harmadik Halakkal találkozunk - Magyar Péternek ugyanis a Mars bolygója is ebben a vizes jegyben áll. Ez egy meglehetősen bonyolult állás: a Mars energiát ugyanis az érzelmes, vizes Halak nem éppen erősíti. Az érzelmei terén érvényesül a Mars hatása, abban nagyon intenzív lehet - nem túl jó rezgések esetén ez bizony egy nagyon "hisztis" személyiség lehet, nem túl nagy önbizalommal. Párkapcsolatok terén könnyen önfeláldozó lehet, és saját érdekeit alárendelheti a másiknak - ami súlyos belső konfliktust okozhat az Oroszlán Holdjával például, ha továbblépnénk az általános bolygóelemzésen, akkor már ezeket a viszonyokat kéne vizsgálnunk, és egy Oroszlán Hold-Halak Mars ugyanabban a képletben mindenképpen egy bonyolult dolog, egy személyiségbeli konfliktus forrás.

Végezetül pedig egy két személyes megjegyzés. Varga Judithoz hasonlóan Magyar Péterre is jellemző a "nem-színes" képlet: sok bolygója van ugyanabban a jegyben (Varga Judit esetében ez a Szűz, míg Magyar Péternél a Halak). És ami meglepő lehet: pusztán a bolygóik állását nézve két meglehetősen összeillő emberről beszélünk: egy Halak-domináns (változó víz-jegy) ember és egy Szűz-domináns (változó föld-jegy) tulajdonképpen kiváló kiegészítői lehetnek egymásnak. Ahogy a föld felszívja a vizet, képest megtermékenyülni, és virágot hozni - a praktikus Szűznek nagyon jól jön a Halak érzelmessége, tényleg egy nagyon jó kombináció lehetősége van benne (és egyébként 16 évig házasok is voltak, a politika viszont nem egy egyszerű dolog, mint az saját bőrünkön is tapasztaljuk).

Másrészről viszont egy dolog a bolygók állása, és egy másik dolog a való élet - a csillagok hatása életünkre egyáltalán nem olyan profán, hogy általános receptként alkalmazható lenne minden esetben. Az asztrológiában semmi nem teljesen egyértelmű, és inkább lehetőségeket jelölnek, mint konkrétumokat - ezt minden komolyan asztrológiával foglalkozó ember elismeri. Amit viszont kijelenthetünk, hogy Magyar Péter nagyon úgy viselkedik, ami a képletéből is következik, és mint említettük, könnyen elképzelhető, hogy ezt a kormánypárt is figyelembe veszi (Wieber Orsolya asztrológus mint a cikk elején említettük, a Fidesz egyik főtanácsadója).

Egy ilyen elemzés elkészítése viszonylag sok idővel és utánajárással jár (ráadásul még tényleg csak a felszínt kapargatjuk), így szeretnénk szavazással felmérni az igényt, hogy írjunk-e még ilyeneket. Kérjük, ebben a szavazásban jelezzék, hogy akarnak-e még magyar közéleti szereplők asztrológiai elemzéséről olvasni - a válaszok meglehetősen egyértelműek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás