promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szédítő dolog derült ki Varga Juditról, amit eddig senki nem vizsgált: ezt már lehetetlen letagadni
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az egykori igazságügyi miniszter minden titka feltárult.

A magyar politika szereplőiről már sokan elmondták véleményüket - közgazdászok, politikai elemzők, az utca embere: mindenkinek meg van a maga véleménye a politikusokról. Mi itt a Promotions.hu-nál igyekszünk teret adni a mainstream narratívában nem feltétlenül megjelenő véleményeknek is. Az utóbbi időkben Varga Judit és Magyar Péter ügye mindennél jobban érdekli az embereket, úgyhogy megkérdeztük az asztrológiában némileg járatos munkatársunkat, hogy vajon ő hogyan látja Varga Juditot és asztrológiai képletét - és innentől át is adjuk neki a szót.

Először is szögezzük le: az asztrológia nem szcientista tudomány, és nem is törekszik erre a pozícióra, soha nem állította magáról, hogy kizárólagos ismerője lenne az igazságnak. Bizonyos tendenciákra azonban az asztrológia nyelvét ismerők tudnak következtetni állásokból, amik adott esetben helyesen tudnak jellemezni tendenciákat - aki elveti ezt a nézőpontot, nem szükséges idejét pazarolnia a cikk olvasására. Nem állítom, hogy mindent tudnék, és azt sem, hogy ez a kizárólagos igazság: ez pusztán egy általános villámelemzés a publikusan megtudható információk alapján.

Mivel személyesen nem ismerem Varga Juditot, nincs egyszerű dolgom - arról nem beszélve, hogy a pontos születési ideje sem ismert, így például a képletben igen kiemelt helyet elfoglaló aszcendens megállapítása lehetetlen. Ennek ellenére egy általános kép felállítható, mivel a bolygók helyzete ismert születése pillanatában, amiből bizonyos személyiségvonásaira nagy vonalakban lehet következtetni, és azt is el tudom mondani, hogy én magam mit látok bele, illetve az általános nyugati asztrológiai bölcsesség hogyan értelmezi az egykori igazságügyi miniszter állásait a legegyszerűbb olvasat szerint.

Talán a legészszerűbb (és ennek minden bizonnyal Varga Judit örülne a legjobban - kiderül, miért), hogyha sorban, precízen haladunk. Azt kijelenthetjük a legelején, hogy Varga Judit bizony szerencsés csillagzat alatt született: kifejezetten harmonikus állásai vannak - a képlete alapján bizony már gyermekkorban sejthető volt, hogy a csillagállások alkalmassá teszik őt arra, hogy komoly karriert fusson be.

A képletben elképesztő domináns a szűz jegy: rögtön 4 bolygó (az asztrológiai zsargonban minden égitestet bolygónak nevezünk, Holdat, Napot is) is ebben a jegyben áll. Amit mindenki lát, az a Napja: szeptember 10-i születéssel Varga Judit a Szűz jegyében álló Nappal született.

A Szűz az ősz kezdetén érkezik: a fényes, ragyogó, nyári kiteljesedő Oroszlánból megyünk át a Szűzbe, melynek ura a Merkúr: készülünk az őszre, indul a betakarítás, a pompát felváltja a takarékoskodás, az alaposság, a készülés a nehezebb időszakra. Általánosan a Szűz jegyű embereket precíznek, kitartónak, szabálytisztelőnek ismerjük: érdekesség, hogy a kormánypárt másik egykori prominens politikusa, Novák Katalin is e jegy szülötte.

A Szűz a föld jegyek közé tartozik, abból is a változó polaritású jegyek közé: remekül bánik a pénzzel (Soros György és Warren Buffet híres szüzek az üzleti életben), nagyon alapos, minden bizonnyal inkább konzervatív értékeket vall, szeret tanulni, alapos, elemez, precíz - titkár, könyvelő, művész, bármilyen foglalkozást is válasszon, hanyag munkát nem fog kiadni a keze közül. Varga Judit több nyelven beszél, egyetemen tanított, vezető politikus volt.

A Nap állása után nézzük meg a Holdat: bumm, itt is a Szűz jeggyel találkozunk. A Holdat az asztrológia általában az érzelmi élethez társítja, és az, hogy a Szűz jegyében áll, az érzelmi életét is ebbe az irányba befolyásolja: nem a vak szerelem és a féktelen szenvedély, hanem a pragmatikusság kerül inkább előtérbe - nem csak a szerelmi életben, hanem az általános emocionális világában: akár úgy is mondhatnánk, hogy nem "forróvérű", inkább nyugodt, az eszét nem túl könnyen elvesztő személyről beszélünk minden bizonnyal. Negatív aszpektusban szőrszálhasogató, kicsinyes lehet, sekélyes, "faék" érzelmi élettel.

Az úgynevezett személyi jelölők közül elsőként a Merkúr bolygót nézzük meg. Általánosságban véve a Merkúr jelzi a kommunikációt, a mentális folyamatainkat. Varga Judit ezen bolygója a Mérleg jegyében áll: ez alapján illene lennie némi művészi szépérzéknek (az egykori miniszter-asszony hobbista szintjén egészen kiválóan játszik az egyik legnehezebb hangszeren, a hegedűn), és hát a politikusi karrierhez egyáltalán nem jön rosszul a vénuszi Mérleg ebben a bolygóban: már mielőtt megszólalna, szimpatikus, ha akarja, tenyeréből tudja etetni a hallgatóságot, és ösztönösen jó kommunikátor, erre született - és bizony ha akarja, még színészkedni is képes, különösebb megerőltetés nélkül, ráadásul nem is rosszul.

A kis szerencse bolygója, az esztétika, és általánosabban vett emberi kapcsolatok jelölője a következő bolygónk: a Vénusz. Nos, Varga Judithoz itt is kegyes volt az ég: Vénusza a grandiózus Oroszlán jegyében áll. Nagyon nagy balszerencse kell ahhoz, hogy ilyen állással csúnyák legyünk: Varga Judit mindig is kifogástalan ízléssel öltözködött, még a pompa sem áll tőle távol - mondjuk úgy, hogy tudta viselni a másfél millió forintos Cartier órát, ha szellemeskedni akarnánk, még újszülöttként is aranyláncra írták a nevét a kórházban. A Vénusz felelős az anyagi dolgainkért is: egy Oroszlán Vénusz szeretni fogja a pompát, és lényének része is - vezető politikusként talán könnyebb ezeket a dolgokat elérni, mint minimálbérért dolgozva.

De hogy kerülhetett vajon Varga Judit ilyen magas pozícióba? Nos, biztosan volt családi háttér is, de a motivációnkért, küldetés tudatunkért felelős bolygónk, a Mars Juditnál itt is csak segít neki: a rendkívül tüzes (de egyébként víz-jegy) Skorpióban áll - ráadásul "otthon" is van: a Mars bolygó hagyományosan a Kos és a Skorpió jeléhez kötődik. És hogy ez mit jelenet asztrológiai vonatkozásban? Nos, Juditnak van küldetéstudata - és megkap minden "égi segítséget" ahhoz, hogy ez el is érje - ráadásul ez alapján a Mars állás alapján minden bizonnyal harcok árán, de legyen az bármi, amit a fejébe vesz, ő bizony meg fogja azt szerezni ("Én egész népemet fogom, nem középiskolás fokon tanítani" - József Attila például Skorpió Mars volt).

A személyi jelölők után elérkeztünk a külső bolygókhoz, amit viszont már nem fogunk ennyire részletesen kitárgyalni (bár hangsúlyozzuk, itt tényleg csak a felszínt kapargatjuk). Varga Judit Jupitere szintén a Szűzben áll, akár csak a Szaturnusza. A Jupiter esetében a Szűz viszont nem számít a legszerencsésebb állásnak: bár a Jupiter igazán nem tud "rossz" lenni, azért mégis csak arról van szó, hogy a nagy Jupiter, a "nagy szerencse bolygója" a takarékos Szűz jegyében nem tud olyan erős hatást kifejteni, és zavart okozhat abban, hogy mi a fontos, és mi nem az: lényegtelen dolgokon "agyalhat" sokat, miközben látja a nagy képet - a törvény betartása mindenképpen fontos számára, és ezt a "nagy tanítómester", a Szaturnusz szűz állása is aláhúzza.

(Végezetül egy személyes megjegyzés: Varga Judit Hajdú Péternek adott interjújában felvetette, hogy el tudja képzelni, hogy asztalosként helyezkedjen el. Nos, ilyen állásokkal a világ legjobb asztalosai közé is bekerülhet: 4 Szűzzel a képletben a precizitás, alapos munka az ereiben folyik, ez határozza meg életét - de azért azt tegyük hozzá, hogy benne van, hogy egy 3 lábú sámli 3 év alatt készülne el, ha nem szorítja határidő :)

Amennyiben tetszett cikkünk, és érdekli az asztrológia művészete az újságok heti rovatánál kicsit mélyebben, javasoljuk olvasásra az alábbi cikkünket:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás