promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar Péter elkeserítő dolgot vallott be: segítségre volt szüksége, életveszélyes fenyegetéseket kap
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rettegésben tölti a napjait, muszáj volt lépnie a saját és családja védelmében.

Az elmúlt hónapok történései alapjaiban forgatták fel Magyarország közéletét: váratlanul látott napvilágot a hír, hogy Novák Katalin (volt) köztársasági elnökasszony tévesen aláírt egy kegyelmi döntést, ami miatt végül le kellett mondania titulusáról. Ezután Varga Judit igazságügyi miniszter is beadta a lemondását, lemondott a pozíciójáról.

Ezután került elő szinte a semmiből exférje, Magyar Péter, akinek nevét rövid időn belül az egész ország megismerte. Minden interjúra igent mondott, amiből pedig bőven volt: ritkán fordult elő olyan, hogy valaki, aki korábban a FIDESZ közvetlen környezetében volt, így azonnal lecsapott rá a média.

Azóta már szervezett egy március 15-i rendezvényt, ahol bejelentette pártalapítási szándékát. Ezután újabb tüntetést jelentett be, április 6-ra, mely ismét sok résztvevőt vonzott, bár a konkrét számokról nagyon megoszlanak a vélemények. Értelemszerűen egy ilyen hirtelen jött sikernél a rajongók mellett az ellenlábasok is megjelennek. Nem volt ez másképp Magyar Péternél sem, aki a rengeteg dicséret mellett bőven kap rosszat is a nyakában.

Nemrégiben a Blikknek nyilatkozott arról, hogy életveszélyes fenyegetéseket kap. Amikor bejelentette, hogy nyilvánosságra hoz egy hangfelvételt, akkor ezek a fenyegetések megsokszorozódtak és durvábbak lettek, így be kellett látnia, hogy szüksége van profi segítségre, ezt a családja védelmében is fontosnak tartotta.

Az ügyészségen való látogatása alkalmával vették először észre, hogy egy feltűnő, ijesztő férfi kísérte el, itt derült ki, hogy a férfi Magyar Péter testőre. Péter a feltett kérdésekre őszintén felelt:

A testőrömnek nincs fegyvere. Ám elmondható, hogy profi kiképzést kapott, mégpedig a rendőrség különleges egységénél. A testőrnek azonban immár nincs köze a fegyveres testülethez. Egy privát biztonsági cég által felajánlott profi személyvédelmi szakemberről van szó.

Az is szóba került, hogy milyen jellegűek a fenyegetések, illetve, hogy bármilyen különleges óvintézkedésre sor került-e. Erre így felelt:

Egyelőre mozgásomat érintő korlátozásról nem döntöttünk. Ami a fenyegetéseket illeti, volt, ami telefonban hangzott el, érkeztek írásos üzenetek és kommentek is.

Magyar Pétert a testőre vélhetően az április 6-i tüntetésre is elkísérte, ami különösebb atrocitások nélkül zajlott le.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás