promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar Péter tüntetésén Szoboszlai Dominikot is megemlítették, így került szóba a Liverpool sztárjátékosa
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szoboszlai Dominik neve is előkerült Magyar Péter tüntetésén.

Hatalmas tömeg gyűlt össze a Kossuth téren, Magyar Péter tüntetésén. Az eseményt a jogász Facebook-oldalán, élőben is követni lehet; átlagosan 45-50 ezer néző figyeli, mi történik a Parlament előtt. Magyar Péter egyik támogatója, Nagy Ervin színművész most is ott volt a tüntetésen - előtte pedig közösen fújták le Péterrel a fehér furgonját; egy magyar zászlót festettek rá.

Az esemény színpadján nagyon sokan léptek fel akár beszéddel, akár produkcióval: többek között Rost Andrea, Kossuth-, Prima Primissima és Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes. Ám mielőtt a művésznő belekezdhetett volna a produkciójába, szóba került Szoboszlai Dominik neve is.

Ugyanis Rost Andrea a Liverpool himnuszát énekelte el - aminek magyar kötődése is van -, emiatt említették meg Szoboszlai Dominik nevét is.

De mégis mi köze Magyarországnak a Liverpool himnuszához?

A You'll Never Walk Alone című dalnak eleinte semmi köze nem volt a labdarúgáshoz, hiszen eredetileg a Richard Rodgers és Oscar Hammerstein szerzőpáros által megalkotott Carousel című musical legnagyobb slágereként vált ismertté, amit 1945-ben mutattak be a Broadway-n.

Hogy miért van magyar vonatkozása ennek a dalnak? Mert a Carousel tulajdonképen Molnár Ferenc Liliom című drámájának amerikai változata. A musicalben egyébként két helyen is felcsendül a You'll Never Walk Alone: először, mikor az előadás női főszereplője várandósan elveszíti férjét, és ezzel a dallal próbálják őt vigasztalni; majd később a darab lezárásaként, mikor a főhősök immár felnőtt gyermeke elvégzi az egyetemet. Utóbbi miatt egyébként az Egyesült Államokban kedvelt zenének számít a végzős egyetemisták elbúcsúztatási ünnepségein.

De hogyan lett a Liverpool himnusza egy amerikai musical betétdala?

Erre a kérdésre senki sem tud pontod választ adni, de az egyik elfogadott verzió szerint az 1960-as években a Liverpool hazai mérkőzései előtt a stadionban lejátszották a zenei toplista legjobb tíz számát; a You'll Never Walk Alone pedig hetekig a legjobb tízben volt, a szurkolók pedig egy idő után már hangosan énekelték a lelátón. Mikor kikerült a toplistából, a szurkolók hiányolni kezdték. A dal aztán később így lett a Liverpool himnusza, a szurkolók pedig olyannyira elsajátították a dal mondanivalóját, hogy a klub szlogenjévé tették.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás