promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vérfagyasztó jelenetről számoltak be egy titokzatos szegedi helyszínen, rémülten rohant el aki látta
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A hely neve is szörnyen baljós, óva intették a szemtanút a további kutakodástól.

Magyarország bővelkedik a szebbnél-szebb helyekben és városokban. Gazdag és eseménydús történelmünknek hála rengeteg helyszínt hat át valamiféle különleges atmoszféra, ennek egyike a Szegeden található. Az egyik ilyen rejtett gyöngyszem a "Boszorkánysziget", mely a Tisza folyó szívében fekszik. Ez a kis sziget, melyet egykoron hosszú időn át elhanyagoltak, ma újra feléledt, és magával ragadó történetekkel és kulturális gazdagsággal büszkélkedhet.

A Boszorkánysziget érdekessége, hogy elnevezése sok titkot és legendát őriz magában. Sokak szerint nevét a régmúltban itt tevékenykedő boszorkányokról kapta, akik misztikus rituáléikat és varázslataikat ezen a területen végezték. Bár ezek csupán régi mondák, mégis hozzájárulnak a sziget misztikus aurájához és vonzerejéhez.

Az elmúlt években a Boszorkánysziget egy valódi kulturális és szórakoztató központtá nőtte ki magát és több különleges rendezvénynek is otthont ad. A természeti szépségek, mint például a lenyűgöző folyópart és a zöld ligetek, vonzzák a kirándulókat és természetkedvelőket. Emellett számos rendezvény, koncert és kulturális program is otthont talál itt, így a hely kihagyhatatlan célponttá vált mind a helyiek, mind a turisták számára. 

Ebből alakult ki egy kisebb félreértés, melyről egy szemtanú a Reddit nevű oldalon számolt be. Egyik este kutyasétáltatás közben különös jelenséget vett észre, aminek kapcsán tanácsokat is kért a felhasználóktól:

Sziasztok. Szerda sötétedéskor barátnőimmel elmentünk a boszorkányszigetre geoládázni (igen, már tudjuk, hogy nem kellett volna). Mi történik ott lent?? Az árvízi emlékmű után, a sziget „bejáratánál” 20-30 ember várakozott, minden korcsoportból. Az ártérben zseblámpával bogarászott egy csomó embert. Az ösvényen sétálva láttunk LEDdel kivilágított fákat. A vörössel kivilágított fékszek sem volt semmi, ami felett fehér fényekből egy boltív volt kreálva. Előtte állt egy pasas és meg sem mozdult. De ami feltette az i-re a pontot, az egy férfi (?) volt aki egy tóban állt és nem mozdult meg. Valaki tudja, hogy mit csináltak ezek az emberek?

A válasz kevésbé drámai, mint a látvány ijesztő leírása: kiderült, hogy a hely történelmi múltjára való tekintettel kiállítást és egy szervezett túrát rendeztek, annak a "kellékeit" és előkészületeit látta a szemtanú. Azonban a kultúra másképp is utat talál magának a kis félszigeten: hosszú évek óta szerveznek goa és rév partikat a mesebeli helyszínen, sokan arra tippeltek, hogy akkor is éppen valami hasonló készül, ez magyarázta volna a fényeket és az emberek csoportosulását is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás