promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Curtis legújabb akciójával vajon Majka receptjét másolja? Furcsa számmal jelentkezett a megosztó újpesti rapper
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az új dalában olyan művészekkel dolgozik együtt, akikre sosem gondoltunk volna.

A magyar könnyűzenei életet követők nem akármilyen kollaborációnak örülhettek az elmúlt napokban: közös dalt adott egy eddig még együtt sohasem zenélő formáció.

A zenei alapot a nagyszerű nagybőgős, Lombos Pál vezette Swing a lá Django zenekar biztosította, az énekért pedig rögtön három művész is felelős volt: Széki Attila Curtis, Takács Nikolas, és egy igazi hazai legenda, Bangó Margit is.

Ha van valami, amit nem láttunk jönni, akkor az, hogy Curtis és Bangó Margit egy dalban fognak énekelni, de mint látjuk, megtörtént - de vajon jó ez nekünk? Megkértük zenei szakértőnket, hogy egy kicsit segítsen kielemezni, mi történik a dalban.

A dal első harmadában Bangó Margitot hallhatjuk énekelni. A művésznő hagyományos magyarnóta-előadóként lett híres előadó, itt azonban nem hagyományos cigányzenekarral játszik, hanem kortárs hangszerelésben kísérik az egyébként elsőrangú muzsikusok: vastag, dobozos hangú jazzgitározás van a bevezetőben (Dani János gitározik), szépen feldíszített harmóniákkal (f-mollban van a dal egyébként).

Külön érdekesség, hogy Majka korábban már adott speciális swing-hangszerelésű koncerteket nagy sikerrel, amikor fúvósokkal kiegészülve adták elő az ózdi rapper leghíresebb dalait - Majka és Curtis sok évig zenéltek együtt, ám Curtis zűrős ügyei miatt megszakadt a munkakapcsolat.

A bevezető éneklés után lép be az egész zenekar, basszussal, dobbal, fúvóssal, és itt már Takács Nikolas veszi át az énekes szerepét - hozza a tőle megszokott magas színvonalat, miközben a zenekar profin kísér, szépen díszít a zongora és a fúvós is.

Erre az alapra száll rá Curtis - és azt kell hogy mondjuk, hogy egyáltalán nem rossz amit művel benne. A rap alatt a dobolás kicsit "groove"-osabbra van véve, kevésbé szellősen játszva, hogy jobban illeszkedjen a rappeléshez - szerintem már a 21. századi fül annyira hozzászokott a hip-hophoz, hogy már itt sem hat furcsán egyáltalán.

A végén még egy strófát Nikolas és Bangó Margit együtt is elénekelnek egy versszakot, amit Nikolas már eléggé meg is cifráz, operaénekesi múltját megvillantva megmutatja virtuóz éneklését.

Összességében a dal abszolút profi - a Swing a lá Django zenekar életében biztosan nagy élmény a KOssuth-díjas Bangó Margittal együtt zenélni, és a többiek jelenléte igazán 21. századivá teszi ezt a régebbi korok divatja ihlette zenét, pont ettől lesz egyedi, és szép színes produkció,

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás