promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kőkemény felvétel az ukrán mindennapokból: egyre nagyobb bajban a hadsereg, a saját lakosságuk is rátámadt a katonáikra
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyon kérdéses, meddig tud még kitartani az ukrán hadsereg.

Több mint két éve a mindennapjaink része az orosz-ukrán háború: bár a konfliktus már 2014-ben elkezdődött a kijevi Majdan téren végrehajtott puccsal, az egész kontinenst megrázó nyílt katonai konfliktus két éve tört ki.

Európa rég nem látott háborús időket él át, szinte mindennaposak a háborús nyilatkozatok nyugati vezetők részéről is - Emmanuel Macron francia elnök már azt is felvetette a kezdeti ellenvéleménye ellenére, hogy talán ideje lenne NATO-csapatokat is küldeni Ukrajna megsegítésére, ami egyébként borítékolhatóan a harmadik világháború kitörésével járni.

Valószínűleg igen nehéz lenne már összeszámolni azt az összeget, amit a nyugati politikai tömb konkrét pénzügyi támogatásként vagy katonai eszközben Ukrajnának nyújtott - ám hivatalos keretek között NATO-csapatok még nem érkeztek Ukrajnába harcolni.

Ennek ellenére az szinte biztosra vehető, hogy a nyugati országok állampolgárai is vesznek részt ukrajnai harcokban, zsoldosként ez megoldható, de azért sok kétség ahhoz sem férhet, hogy ennek a háborúnak a legnagyobb vesztese szinte biztosan Ukrajna, és az ukrán emberek, akik közül az élőerő igen jelentős száma kerül ki.

A katonának szánt polgárokat viszont valamilyen módon be is kell vinni a seregbe, ami minden jel szerint egyre nagyobb problémát okoz az ukrán katonai vezetésnek. Egy felmérés szerint az ukránok nagy része hisz a győzelemben, de mindössze 8% nyilatkozott úgy, hogy harcolna is érte (bár a forrás egy orosz Telegram csatorna, így azért teljesen megbízható információnak nem nevezhető).

Ami viszont biztosan látszik, hogy sok helyen hogy reagálnak a sorozók megjelenésre: több videó is kering az interneten, ahol rendkívül agresszív módon hurcolják el a férfiakat a frontra, most már viszont olyanok is vannak, ahol a lakosság ezt nem igazán akarja hagyni.

Ezen a felvételen asszonyok egy csoportja partvisokkal esett neki egy katonai sorozó autónak, a benne ülő katona pedig menekülőre is fogta - baljós előjel lehet, hogy a fekete autót csak egy kereszt motívum díszíti. Reménykedjünk benne, hogy nem túl sokára magunk mögött hagyhatjuk a háborús pszichózist, Isten óvja Magyarországot!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás