promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fokozódik a helyzet az orosz-ukrán fronton, húsvétra szent háborúvá vált a különleges katonai hadművelet
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Putyin továbbra is kerüli a háborús kifejezést, de akad aki már nem köntörfalaz tovább.

A nyugati világ továbbra is kétségbeesetten figyeli, hogy mi történik közvetlenül a határaink mellett az orosz-ukrán fronton. Az orosz vezetés korábban tudatosan került, hogy Oroszország és Ukrajna konfliktusát háborúnak nevezze, holott a napnál is világosabb, hogy egy elhúzódó konfliktus sokadik szakaszáról van szó. A szómágia a különleges katonai konfliktus kifejezést hívta segítségül, ami bár egyesek fejében lehet működik, tartalmát tekintve aligha különbözik a háborútól: a különleges hadművelet ugyanúgy fegyverekkel zajlik, és ugyanúgy súlyos emberáldozatokat követel - mindkét oldalon.

A legfrissebb jelentések szerint az oroszok súlyos csapást mértek az egyik fontos ukrán parancsnoki állásra. A hírt az orosz védelmi minisztérium közölte, miszerint az orosz fegyveres erők Szu–34-es vadászbombázói csapást mértek az ukrán fegyveres erők parancsnoki állására dél-donyecki területen.

Egyre inkább úgy látszik, hogy az oroszok kedvező feltételekkel fejezhetik be a háborút, pénteken legalábbis az ukrán konfliktus békés rendezéséről beszélt az orosz külügyminiszter, Szergej Larov.

A külügyminiszter azt mondta, hogy Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, de csak ha maga is ugyanilyen garanciákat kap.

Az interjú éppen nagypéntekre esett, ezért akár azt is gondolhatnánk, hogy az ünnepi emelkedettség kicsit meglágyította az oroszokat, azonban erről aligha lehet szó, mivel az ortodox húsvét csak május 3-6-ig tart.

"Moszkva megvédi a „Szent Oroszországot” és a világot is a globalizmus támadásától” és „a sátánizmusba zuhant Nyugat győzelmétől”

Szombaton az orosz ortodox egyház feje ragadtatta el magát, mikor "szent háborúnak" nevezte Oroszország Ukrajna elleni invázióját, és az oroszok „nemzeti felszabadításért folytatott harcának Délnyugat-Oroszország új szakaszaként” emlegette az elhúzódó konfliktust- olvashatü az ISW oldallán.

Ez azért meglepő, mert az orosz hatóságok eddig tudatosan tartózkodtak a háborús kifejezéstől, és ez azok után sem változott, hogy Putyin elsöprő fölénnyel nyerte meg a legutóbbi választásokat, aminek bár a tisztességét nyugaton többen megkérdőjelezik, mégis azt mutatja, hogy az orosz elnök népszerűsége Oroszországban nem csökkent, hanem csak nőtt a háború hatására.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás