promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Azahriah elmondta kendőzetlen véleményét az X-Faktorról: az RTL-nél nem fognak örülni
Borítókép:  YouTube/Azahriah
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kíméletlen az ítélet, belülről is látta az ügymenetet, finoman szólva sem tetszik neki.

Az RTL Klub a napokban jelentette be, hogy hamarosan indul az X-Faktor újabb évada: az Angliából importált, Simon Cowell producerhez köthető műsorformátum már sokadik éve fut hazánkban.

Azóta már a zsűriről is elkezdtek cikkezgetni, egyelőre annyit tudni, hogy majdnem az egész gárda lecserélődik, egyedül Gáspár Laci marad meg a korábbi évadokból.

Az X-Faktornak évről évre igen magas a nézettsége - elég gyanús, hogy ha nem így lenne, nem indítanák el a sokadik évadot is belőle. A komoly nézettség ellenére viszont azt nem igazán lehet állítani, hogy nem lenne megosztó: a zenész szakma képviselői közül vannak olyanok, akik már különösen kemény kritikákat fogalmaztak meg, nem csak magával az X-Faktorral, hanem úgy általában a televízió tehetségkutató műsorokkal kapcsolatban is.

A leggyakrabban felemlegetett kifogás az szokott lenni, hogy az ilyen műsorok úgymond egészségtelen módon beavatkoznak az organikusnak mondható zenészkarrierbe: a legtöbb esetben igen ritka az, hogy valaki nagyszínpadokon kezdi meg a zenész-életet (bár nyilván rengeteg jelentkezőnek van zenei előélete), és a nagy média hátszél miatt kimaradnak azok a lépcsőfokok, amik sok muzsikus kezdő éveit jellemzik - tulajdonképpen a nagy médiagépezet a tőkéjével és a kapcsolatrendszerével "csinálja meg" ezeket az előadókat, akik közül sokan ráadásul később inkább média, mint zenészkarriert mondhatnak magukénak (akad olyan szereplő is, akinek a zenei munkássága a tehetségkutatós részvétel,, majd a zsűrizés).

A jelenlegi magyar könnyűzenei élet legismertebb, legmeghatározóbb előadója egyértelműen Azahriah: a 22 éves újpalotai előadó olyan sikereket mondhat magáénak, ami példátlan hazánkban. Ha ő a zenéről és a zeneiparról beszél, lássuk be, érdemes legalább meghallgatni a véleményét, amögött ugyanis komoly "aranyfedezet" van - minden rekordot megdöntő megtekintések, jegyeladások, külföldi turnék, ráadásul élőzenekarral koncertezik, és bár nem újította meg forradalmian a könnyűzenét, tagadhatatlanul igényes, fantáziadús, egyedi zenét játszik.

Logikus lenne, hogy Azahriah is esetleg helyet foglaljon valamelyik műsor zsűrijében, de most elmondta, miért nem teszi. Egyrészről felmerült benne is, hogy szívesen csinálna ilyet: tehetséges előadóknak építő jellegű kritikát adni egy olyan dolog, amit szívesen csinálna, de a műsort működtető médiagépezetet már nem igazán tudta bevenni a fiatal előadó gyomra.

Állítása szerint volt már olyan műsor, ahol volt szó ilyen jellegű szerepvállalásról, ám amikor belenézett a háttérmunkákba, és meglátta az aláírandó szerződéséket, nagyon hamar elállt az ötlettől: konkrétan úgy fogalmazott, hogy a háttere a dolognak "hányinger" volt - nem éppen legyes nyilatkozat.

Mindenesetre Azahriah X-Faktor nélkül is már most példátlan karriert mondhat magáénak - nagyon várjuk az idei Aréna-koncertjeit, és arra is felmernénk tenni egy kisebb összeget, hogy az tehetségkutató ide vagy oda, egy darabig még nem lesz nagyobb könnyűzenei sztárja hazánknak az újpalotai rappernél.

forrás: Femina

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás