promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Véletlenül közzétettem egy posztot a Facebookon egy képernyőmentésről: a lányomat azonnal kidobta a férje
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

60 éves elmúltam és nem értek a technikához: két gombnyomás volt és mindent tönkretettem.

Ágota néni nem olyan régen kapott egy okostelefont a lányától, amin keresztül sokkal többet és könnyebben tudnak majd kommunikálni. Akkor még nem tudták, hogy ez fogja a család vesztét okozni. Most az ő történetüket olvashatjátok:

Üdvözlöm a kedves olvasókat, üdvözlöm a kedves szerkesztőséget! Kicsi segítséget szeretnék kérni, idős fejemmel, hatalmas bajt vontam magamra, önmagam tudtán kívül. 65 éves múltam néhány nappal ezelőtt, amire a lányom ajándék gyanánt egy okos mobiltelefonnal ajándékozott meg. Én vonakodtam a dologtól, nagy, tepsi és folyton rezeg, zizeg, de a lányom azt mondta, meg kell tanulnom, mert nagyban megkönnyíti majd az éltemet. Átjöttek a párjával, beüzemelték nekem, megmutogattak minden, egy egész délután eltelt azzal, amíg okítottak.

Egyik nap aztán csörgött a telefonom és a lányom hívott. Nagyon jó a viszonyunk egymással, így azt is tudtam róla, hogy a házassága nem működik éppen a legjobban. Láttam a bejövő hívást, oldalra húztam a kis zöld telefon jelet, a fülemhez emeltem a telefont és nagy örömömre tudtunk beszélgetni. Majd leraktuk a hívást. Eközben elmesélte, hogy a kollégájával, akivel szimpatizálnak egymással, nagyon jól alakulnák a dolgok, de még mindig billeg azt illetően, hogy mit lépjen, majd megígérte, hogy küld egy képet is a férfiról, hogy láthassam őt fényképen is. Üzenetben meg is érkezett a kép. Én kedvelem a lányom férjét is, de azt én is látom, hogy nem boldogok.

Én nem akartam benne tartani egy rossz házasságban, az ő boldogsága a legfontosabb, nem azokat az időket éljük már, hogy egy férfi mellett kell leélni az életet.

Ezután felmentem a Facebookra, szoktam böngészgetni, a lányom belépett nekem pár horgolós csoportba, meg vannak ilyen vicc oldalak, elég jól el szoktam szórakozni. Nyomkodtam a telefont, majd mikor eluntam, úgy döntöttem, hogy főzök valamit. Nem sokkal később csörgött a telefonom. A vejem volt az, zokogva és üvöltve kért számon, hogy mégis mit képzelek magamról és miért tettem ezt. Nem is értettem miről beszél, de nagyon megrémültem. Közben láttam, hogy a lányom is hív, tudtam, nagy a baj. Felvettem, ő is hisztérikus volt és csak azt mondogatta hogy tehettem ezt. Nem értettem semmit, egyáltalán, így áthívtam a szomszédom fiát, hogy nézzem rá a telefonomra, hogy mégis mi lehet.

Pár perc után elsápadva adta vissza mobilomat. Ágota néni... mondta.

Közzé tetszett tenni egy felvételt egy telefonbeszélgetésről, a lányával és egy képernyőmentést mellé, egy üzenettel, szintén a lányától.

Hirtelen azt sem tudtam mit beszél, de aztán még az én öreg fejemben is összeállt a kép és azt hittem mentem infarktust kapok. Elmeséltem a fiúcskának a szituációt, aki elmondta a technikai hátterét annak, hogy mennyire könnyű a posztolás ezeken a készülékeken már.

Nem akartam elhinni, de a lányom férje a közösségi médián keresztül, egy véletlenből tudta meg azt, hogy a házassága már nem az igazi. Nagyon haragudott rám a lányom, de egy percig sem gondolta, hogy direkt csináltam. Azóta már megenyhült, de nem ez az egyetlen változás: személyesen is megismerhettem a kollégáját, aki mellett azóta ragyog, a férje pedig... őt soha többé nem láttam.

Amennyiben szeretnétek ehhez hasonló szomorú sorsokról, kemény döntésekről, vagy csúnya árulásokról olvasni, akkor lépjetek be a Promotions kifejezetten pikáns csoportjába, ahol rengeteg ilyen történettel találkozhattok: IDE kattintva megtehetitek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás