promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Idősödő dokkmunkásra hasonlít a levitézlett Eddie Murphy, még ma is dolgozik a 63 éves születésnapos sztár
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Közel a nyugdíj, így néz ki most a Beverly Hills-i zsaru sztárja.

Ma van 63 éve, hogy a modern filmtörténelem egyik legnagyobb alakja, Eddie Murphy egy április 3-i napon meglátta a napvilágot egy new yorki kórházban. Generációk nőttek fel a szórakoztatóipar egyik legnagyobb alakján, aligha akad olyan 20 év feletti ember, aki a színész nevét hallva ne tudna legalább három filmet felsorolni tőle.

Amellett, hogy egy igazi nagy nevettető és remekül belehelyezkedik a limonádé filmek és az akcióvígjátékok főszereplőinek karakterébe, az ennél mélyebb alakítások sem okoznak gondot neki.

Hat filmje miatt jelölték Golden Globe díjra: a 48 óra (1982), a Szerepcsere (1983), a Beverly Hills-i zsaru (1984), a Bölcsek kövére (1996) és A nevem Dolemite (2019), végül a Dreamgirls (2007) miatt oda is télték neki a szobrocskát, ez a mellékszerep pedig egy Oscar-jelölést is hozott neki.

Humorérzéke és előadói tehetsége korán megmutatkozott, fiatalkorában művházakban és kisebb klubokban tartott önálló esteket (ma úgy mondanánk, hogy stand up-olt).

Kevesen tudják, de a zene világába is belekóstolt, bár fő sikereit nem a muzsikusként érte el, azért így is szép számmal gyűjtött rajongókat. Egyik klipjét például ide kattintva tudod megtekinteni:

További sikeres filmjei az Amerikába jöttem (1988), a Vámpír Brooklynban (1995), a Dr. Dolittle (1998), a Dr. Dolittle 2. (2001), a Norbit (2007) és az Amerikába jöttem 2. (2021) című vígjátékok. Eddi Murphy hiába múlt el hatvan, még mindig aktívan forgat, most éppen az Amazon gondozásában készülő filmen dolgozik gőzerővel, mely a Pickup címet viseli. Ezen a forgatáson csípték el a lesifotósok Murphyt, aki korához képest nagyon jól tartja magát, azonban látszik, hogy az idő őt sem kíméli.

A nem túl kedves cím után mégis jó szívvel kívánunk boldog születésnapot az egyik legkiválóbb színésznek és még sok-sok aktív, munkával és örömmel töltött évet remélünk neki.

Nektek mi a véleményetek? Hogyan néz ki a sztár? Írjátok meg kommentben.

Forrás: wikipedia.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás