promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ő volt A názáreti Jézus főszereplője: így néz ki 79 évesen Robert Powell, akit sokszor összetévesztenek az igazi Krisztussal
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Robert Powell azóta is a tökéletes Jézus Krisztus a filmvásznon, most így néz ki közel 80 évesen.

Nagyon sok filmes feldolgozás készült Jézus Krisztus életéből és szenvedéstörténetéből, és nem is hinnénk, hogy milyen színészek játszották el az elmúlt évtizedekben a Megváltót. Többek között a Star Wars-filmek két ismert sztárja, az Obi-Wan Kenobit alakító Ewan McGregor (Az utolsó napok a sivatagban), és A Birodalom visszavág-ban, illetve A Jedi visszatér-ben Piett admirált alakító Kenneth Colley (Brian élete) is belebújt már a Messiás bőrébe, de a Joker című DC-filmért Oscar-díjjal jutalmazott Joaquin Phoenix (Mária Magdolna), és Willem Dafoe (Krisztus utolsó megkísértése) is játszotta már a szerepet.

Az egyik legismertebb, és legmegosztóbb Jézus-film kétségkívül Mel Gibson A passió-ja, ami óriási botrányt kavart annak idején. Gibson-t antiszemitának nevezték, és az egyház egyes vezetői teljesen kiakadtak azon, hogy a rendező milyen nyersen és erőszakosan - de vélhetően hitelesen - mutatta be Krisztus szenvedését és halálát.

A passió-nak egyébként már évek óta készül a folytatása, a Feltámadás, ami Mel Gibson elmondása szerint egy megrendítő és őrületes alkotás lesz.


A passió-nál talán csak Franco Zeffirelli A názáreti Jézus című filmklasszikusa híresebb, amiről úgy mondják, hogy ez a tökéletes Jézus-film. Végig nézni nem könnyű, hiszen 6 órás filmmonstrumról beszélünk, viszont minden képkockája aranyat ér. Ebben az adaptációban Robert Powell játssza Jézus Krisztust, aki utána egyszer sem tudta túlszárnyalni az ebben a szerepben nyújtott teljesítményét és tökéletességét.

„Minden nap kiváltságosnak érzem magam, hogy ezt a szerepet eljátszhatom, hogy megélhetem Jézus tapasztalatait. Ezt a történetet átélve lehetetlen, hogy ne érintsen mélyen ez a produkció. Azt hiszem, hatására egy sokkal szerényebb ember lettem. Eleinte nem gondoltam, hogy ilyen tökéletesen alakul majd ez a produkció. De miután el kellett mondanom annak az embernek a szavait, aki megváltoztatta az élet és a történelem menetét, a karaktere életre kelt, és ötletei valósággá váltak”

- nyilatkozta korábban Robert Powell, aki még ateista volt a forgatás előtt, azonban a film után teljesen megváltozott a szemlélete.

Franco Zeffirelli keresve sem tudott volna nála tökéletesebb színészt találni Jézus szerepére, Robert Powell elképesztő beleéléssel játszik végig a filmen, és nem véletlen, hogy sokszor összekeverik a Megváltó Jézus Krisztus képével azt, amin a színész a Messiás bőrébe bújva látható.


Hogy tényleg Robert Powell az egyetlen és tökéletes Krisztus, mi sem bizonyítja jobban, hogy amikor bemutatták a filmet, 33 éves volt - tehát pont annyi, mint Jézus, amikor meghalt. A színész idén ünnepli majd 80. születésnapját, és úgy hírlik, kiváló egészségnek örvend.

Így néz ki most a 79 éves Robert Powell:

(Fotó: Profimedia)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás