promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elsöprő erejű fotók kerültek elő a Veszprém vármegyei szellemvárosból, hatalmas darabot haraphatsz a régmúltból
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elementáris erővel tarol le a felvétel, valóban így éltek itt ezek az emberek.

Ha Veszprém vármegye kerül szóba, akkor a legtöbb embernek a Balaton jut eszébe, ami valóban kiemelkedik  még a meseszép magyar tájak közül is. Azonban ha autóba pattanunk és bevállalunk egy rövidke utat, akkor egy kacskaringós úton megközelíthetünk egy helyet, ami még a legnagyobb költségvetésű filmekben is könnyedén megállná a helyét forgatási helyszínként. Ez a szentkirályszabadjai szellemváros, amely az egyik leghátborzongatóbb létesítmény kis országunk határain belül.

Ezt korábban a szovjet katonáknak és a családjaiknak építették és pezsgő társadalmi élet zajlott benne: saját infrastruktúrával rendelkezett, el sem kellett hagyni a mesterséges falucska területét, minden dolog megtalálható volt a területen belül az iskolától kezdve a kisboltokon át. Aztán a városka tragikus hirtelenséggel elnéptelenedett.

Bár az elhagyatott szellemvárosba könnyű a bejárás, mégis kevesen merészkednek be oda, mivel van egy nagyon bajlós hangulata az egész helynek. A romos épületek, melyekben még ott vannak a berendezési tárgyak, az omladozó falak és a természet, mely szépen lassan átveszi az uralmat a kőfalak felett, egészen letaglózó erejű. Az ember ezekbe a házakba érve szinte vár valamilyen horrorisztikus eseményt, valami sötétből előugró lényt, vagy legalább néhány gazembert, akik ott húzták meg magukat.

Ezt a nézetet szeretné most megváltoztatni egy urbexes, aki csodálatos felvételeket mutatott Szentkirályszabadjáról.

Régi fotókat mutat be és megkereste azokat a helyeket ahol a képek készültek. A videó sorozatának (mert hogy ebből több rész is készült) az Akkor és most elnevezést adta, ami találóbb már nem is lehetne. Furcsa és érdekfesztő azt látni, hogy bár tudjuk, hogy korábban családok éltek ott, sírtak, szerettek, nevettek, mégis nehéz őket elképzelni a mindennapokban.

A videóban több fénykép is előkerül a laktanyáról és a katonákról. Az erről készült felvételt ide kattintva tekintheted meg:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás