promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar étel került fel top 10-es listára, pedig ezt a fogást mi pont ki nem állhatjuk
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mi magyarok kifejezetten utáljuk, de a külföldiek rajonganak érte.

Ha megkérdeznek egy magyar embert a tipikus magyar fogásokról, akkor nagy eséllyel meg tudjuk tippelni miket fog mondani. Egészen biztos elhangzik majd a lángos, a gulyás, a csirkepaprikás, a töltött káposzta. Most azonban valami olyat tulajdonítottak az országunknak, ami nekem speciel hosszas gondolkodás után sem jutott eszembe, de visszagondolni a gyerekkoromtól eredetű gasztronómia élményeimre valóban gyakorta szembejött.

Ez pedig nem más, mint a meggyleves. Nem akartam hinni a szememnek, mikor megláttam a top 10 hideg levest összegyűjtő lista 9. helyén ezt az ételt, szóval utánanéztem az eredetének.

Legnagyobb megdöbbenésemre valóban egy magyar találmányról van szó, országunkból került át több európai városba is és a jelek szerint igen nagy népszerűségnek örvend. Én először az óvodában találkoztam vele, ott nem ettem meg. Aztán egy családi összejövetelen, ott sem. Majd az iskolában, ott sem, majd vendégségben, ott sem, most pedig itt vagyok 34 évesen és kijelenthetem, hogy sosem ettem még meggylevest, ami ezek szerint súlyos kulturális hiányosság.

Itt nézhetitek meg a listát, ti mennyire értetek egyet a felsorolással?

A meggyleves egy enyhén édes leves, amelyet tejfölből, cukorból és egész friss meggyből készítenek, és hűtve tálalnak. Az ételt átvették az osztrákok, lengyelek, szlovákok és németek is. Észak-Amerikába az amerikai magyarok és a magyar-kanadaiak által került a leves a kínálatba.

Hagyományosan általában előételként, levesként vagy desszertként szolgálják fel, meleg nyári estéken vagy forró nyári ebédek alkalmával. A levest általában egész meggyből főzik, melyet nem magoznak ki. A levesbe szokás friss meggyet, friss tejszínt, néha szegfűszeget és fahéjat is tenni. Tálalás előtt néha egy kis édes fehér vagy száraz vörösbort is kerül a fogásba. Az étel olyannyira népszerű, hogy poros verzió is található belőle, de az elkészítése egyáltalán nem bonyolult.

Érdekes, hogy a környezetemben senkit, de tényleg senkit nem találtam, aki szeretné, ettől persze még nem kizárt, hogy tömegek vannak oda érte.

Ha szeretnéd megfőzni, akkor itt van hozzá a recept, ami remek útmutatásokat ad:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás