promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Olaszország egy magyar kedvencért rajong: teljesen új köntösben az egyik ismert ételünk
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egyre több nemzet veszi át népünk ételeit és formálja azt a saját ízlése szerint. Most egy klasszikus magyar kedvenc az "áldozat".

A mediterrán népek híresek a gasztronómiájukról, így igazán szuper az egyik kedvelt ételünket egy felújított formában viszontlátni egy olyan nemzettől, ahol a társasági élet gyakorlatilag az asztal körül történik és mindennél fontosabb az étkezés.

Tudvalevő, hogy ők ebéd után sziesztáznak, így nem esznek nagyon nehéz, gyomrot terhelő ételeket, ez a változat is friss és üde, biztosan nem nehezülsz majd el tőle evés után.

Elsőre furcsa lehet egy ennyire régi klasszikust új köntösben látni, főleg pedig megkóstolni, de higgyétek el, adni kell egy esélyt az új dolgoknak, ezért a receptért pedig személyesen kezeskedem: kipróbáltam és szuper, nem mellesleg pedig 15 perc alatt elkészül.

Most pedig elárulom miről van szó: a lecsó egy olasz változatáról.

Hozzávalók, amiből nagyjából 4 ember fog kényelmesen jóllakni:

3 doboz nagyobb darabos paradicsomkonzerv

2 fej hagyma

4 gerezd fokhagyma

Kevés olívaolaj

2 doboz tonhal

10 darab tojás

pirospaprika, só, bors, kömény, friss oregánó, friss bazsalikom

Elkészítés:

Vágd össze a hagymát apró darabokra és olívaolajon pirítsd le (simán is teljesen jó, de így azért finomabb lesz). Szeleteld fel, vagy pépesítsd a fokhagymát és ezt is tedd rá, nem sokkal a hagymapirítás vége előtt. Majd szórd rá a pirospaprikát, gyorsan öntsd fel egy nagyo kevés vízzel és dobd rá a konzervparadicsomokat. Ebben a verzióban nincs paprika, így a darabos állagot ezzel fogjuk elérni.

Ezt rotyogtasd egy kicsit, de mivel ez már nagyrészt főtt, így valóban egy forralásra van szüksége. Mehet bele a só, bors, kömény ízlés szerint. Öntsük bele a tonhalkonzervet (de vegetáriánus verzió esetén ez elhagyható), majd mehetnek bele szépen sorba a tojások. Amikor elkezd besűrűsödni, akkor dobjuk bele a friss, felvágott oregánót és bazsalikomot (nagyjából 6-6 levél elegendő és ha nincs, akkor jó a szárított verzió is), végül pedig húzzuk le a tűzről és tálaljuk.

Neked hogy tetszik ez az olaszos verzió? Kipróbálnád, vagy maradsz a hagyományosnál?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás