promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A piramissütemény forradalmasítja az eddig ismert gasztronómiát, rá sem fogunk ismerni régi kedvenceinkre
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egészen új, őrült trend kezdett el terjedni a közösségi médiában, amire már emberek milliói kapták fel a fejüket. De mi is ez és honnan érkezett?

A világ egyre inkább az újdonságok felé halad, azonban minden eddiginél nagyobb teret kap az is, hogy a dolgainkkal könnyen és gyorsan haladhassunk. Nincs ez másképpen a gasztronómiában sem, ahol most egy egészen meglepő dolog ütötte fel a fejét:

Akár híres elismert szakácsok is egy bárki számára könnyen elkészíthető receptet tökéletesítenek és a végeredmény már rengeteg ember tetszését elnyerte.

Nem csigázzuk tovább a kíváncsiságotokat, ez a szuper kis étel nem más, mint a piramissüteménynek elnevezett 5 perces csodaédesség.

Mi most egy nagyon egyszerű receptet osztunk meg veletek, de a határ nyilván a csillagos ég, attól függően, hogy mennyire akarjátok majd cifrázni.

Hozzávalók a Promotions-ös verzióhoz, egy szép nagy adaghoz, amiből nagyjából egy 6-8 fős társaság kényelmesen eszik majd:

  • 5 csomag kalács
  • 1 csomag vaníliapuding
  • Cukor ízlés szerint
  • A puding csomagolásán szereplő tej mennyisége (körülbelül ez fél-1 liter szokott lenni)
  • 2 üveg Nutella

Készítsétek el a pudingot a csomagoláson szereplő módon. Vágjátok fel a kalácsokat nagyjából hüvelykujjnyi vastag szeletekre. Tegyetek le egy réteg kalácsot, rá egy kis puding, még egy réteg kalács, még egy réteg puding és így egymás után, vékonyodó sorban, piramist formázva. A végén a kiálló részeket (ha perfekcionisták vagytok) vágjátok le, hogy tökéletes alakzatot kapjatok. Ezután kenjétek be az egészet kívülről Nutellával.

Tálalhatjátok és fogyasszátok egészséggel. Ugye, hogy csak 5 perc volt? Mi mondtuk.

Biztosak vagyunk benne, hogy egyre több helyen feltűnik majd és hamarosan a magyar Instagram és esküvők sztárja lesz.

Itt tudjátok megnézni a piramissütemény egyik verzióját, hogy készítés közben is láthassátok mennyire egyszerű dologról van szó (20 másodpercbe belefér az összeállítása, oké, kicsit felgyorsítva):

Próbáljátok ki bármikor, tuti lesz olyan szitu az életben, amikor hatalmasat tudtok villantani ezzel a szuperegyszerű kajával.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás