promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szikora Róbert 41 év után mondta el az igazságot a gidáiról, kiderültek a híres hírhedt táncoslányokról eddig féltve őrzött történetek
Borítókép:  Youtube - PalikekVilagabyManna
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szikora Róbert 40 gidát fogyasztott el a közel 40 év alatt, most bevallotta, hogy mi zajlott a színfalak mögött.

Nagyjából 40 évvel ezelőtt vált valóra egy olyan művészi álom, amiből még azóta sem sikerült felébredni: Szikora Róbert ugyanis elindtotta az R-Go nevű zenekart, ami rövid időn belül hatalmas népszerűségre tett szert és belopta magát a magyarok szívébe. Kiváló zenészek, remek énekhang, stílus és persze két csodaszép hölgy, akik táncolnak és háttérénekelnek: ők a gidák.

Szikora Róbert most egy Flóra és Gina nevű hölggyel dolgozik, akikről elmondta, hogy remekül tudnak együttműködni, nincs szükség arra, hogy beleavatkozzon a kelleténél jobban a kettejük közös munkájában. Pedig erre az elmúlt évek alatt volt példa: Robi szerény becslései szerint eddig 40 gida fordult meg nála, ebben voltak hivatalos gidák és olyanok is, akiknek a helyettesítés volt a dolguk, ha az egyik lánnyal történne valami.

Nem a fizikai baleset az egyetlen azonban, ami beárnyékolhatja a közös munkát. Elmesélte azt is, hogy a lányok gyakran rivalizáltak egymással, vita alakult ki és mondanom sem kell, hogy mennyire kellemetlen tud lenni egy formáción belül, ha a tagok nincsenek egymással teljes mértékben kibékülve.

Az, hogy ennyi lány megfordult már Robi mellet a színpadon nem csak az esetleges nézeteltérések következménye: volt aki a szerelem miatt ment el, volt aki megházasodott, édesanya lett, vagy egyszerűen már másra vágyott, de olyan is, aki egyszerűen már koránál fogva nem nagyon fért bele a gida kategóriába. Mindegyikükkel ápolja a kapcsolatot, tud az életükről és arról, hogy hogyan vannak.

A megfelelő Gida kiválasztása nem könnyű feladat és nem csak tánc és énektudásukról kell számot adni a jelentkezőknek. Különböző feladatokat bíznak rájuk, ennek pedig egyik fontos eleme az, hogy rövid időn belül meg kell varrni egy fellépőruhát, ez egy olyan képesség, amiből Robi nem enged. Úgy tűnik, hogy a mai napig nagy presztízs az évtizedek óta a szakmában lévő Szikora mellett táncolni, ugyanis egy-egy ilyen gidaválogatón átlagosan 100 lány jelenik meg, ami nem kevés szám.

Ebből kell kiválasztania a legjobbat, amit néha ő maga is elrontott: volt, hogy egy helyzet odáig fajult, hogy kiabálnia kellett a háttértáncos lányokkal, egy eszkalálódó konfliktus miatt, de olyan is volt, hogy egy zenekari társától kért segítséget. A nehéz helyzetek ellenére mindössze egy ember ütötte meg azt az ingerküszöböt, hogy Robi kiadja az útját, ezek alapján a megbeszélés és a konstruktív megoldások híve.

Szikora már elmúlt hetven de még sokáig a szakmában és a színpadon szeretne maradni, alkotni, erről hosszabban Palikék Youtube műsorában beszélt, amit itt tudtok meghallgatni:

Forrás: Best magazin

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás