promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szívszaggató állapotú holttesteket találtak a moszkvai terrortámadás helyszínén, súlyos részletek szivárogtak ki a támadásról
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Magasrangú emberek szivárogtathatták ki az információt, minden eddiginél borzalmasabb információk érkeztek.

Friss hivatalos jelentések szerint a moszkvai terrortámadásban már legalább 115 ember vesztette életét – közölte az orosz nyomozóhatóságokra hivatkozva a TASZSZ orosz hírügynökség. Az újabb áldozatokat a romok eltakarítása közben fedezték fel – adta hírül a hírügynökség.

A támadók a terrortámadás helyszínén folyékony anyagot terítettek szét, majd felgyújtották az épületet. A koncertteremben készült felvételeken jól látható, hogy az teljesen kiégett, s a beomlott tető romjai mindenhol hevernek.

A Reuters jelentése szerint több áldozatot a vécékben és lépcsőházakban találtak rá. A Baza című orosz lapra hivatkozva közölték ezt, melynek jó kapcsolatai vannak az orosz rendvédelmi erőkkel.

Alekszandr Bortnyikov, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója jelentést tett tizenegy ember őrizetbe vételéről Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, közülük mind a négy terroristáéról, akik részt vettek a Crocus City Hall kulturális központ elleni terrortámadásban. A Kreml szombaton közölte ezt az információt. Az orosz elnöki hivatala szerint jelenleg is folyik a terroristák bűntársainak azonosítása, a fővárosban pedig tömegek gyűltek össze, hogy vért adjanak a rászorulóknak.

Az elfogott terroristák mind tádzsikisztáni állampolgárok, a támadást pedig az Iszlám Állam vállalta magára - sok anyára úgy találtak rá, hogy ölelték a gyerekeiket, miközben kivégezték őket. Egy orosz lap értesülései szerint, akik közeli kapcsolatot ápolnak magas rangú biztonságtechnikai szakemberekkel és nyomozókkal az áldozatok elkeseredetten menekülni próbáltak. 28 holttestet találtak egy mosdóban és 14 emberrel pedig a lépcsőházban végeztek.

Maria Zakharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője az Ukrajnával kapcsolatos következményekkel foglalkozott - egyes elkövetőket az ukrán határhoz közel, menekülés közben fogtak el.

"Most már tudjuk, hogy ezek a gyilkos gazemberek melyik országban akartak elbújni a felelősségre vonás elől - Ukrajnában" - közölte Zakharova szombaton a közösségi médiában.

Ukrajna, amely két éve védekezik Oroszország teljes körű inváziója ellen, tagadta a felelősséget. Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szóvivője azt mondta, hogy Kijevnek "semmi köze" a támadáshoz.

Forrás: rtl.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás