promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási a botrány a magyar kokárdákkal kapcsolatban, egymásnak estek az emberek egyetlen kép alatt
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Balhéval indult a március 15: Valaki megnézte a kokárda cetlijét és lefotózta, elszabadult a pokol.

Azt hinnénk, hogy egy olyan nemzeti ünnepen, mint amilyen a március 15. nem tud egymással összeveszni a magyar. Ennél nagyobbat nem is tévedhetnénk. Generációs felfogások és konfliktusok feszültek egymásnak, hol máshol, mint minden konfliktus szülőhelyén, a Facebookon. Ehhez nem volt szükség semmi másra, mint egyetlen fotóra, egy oly nemes, ikonikus magyar tárgyról: a kokárdáról.

Valaki az ünnepre vásárolt egy ilyen piros fehér zöld kitűzőt és megnézte a belevarrt cetlit, majd jött a döbbenet. A felirat nem volt ismeretlen, de semmiképpen sem erre számítana az ember egy kokárdánál:

Made in China. Vagyis Kínában gyártják. Sokan viccesnek tartották a külföldről importált kokárdát, lévén rengeteg nagyon tehetséges művész dolgozik itthon, akinek egy ilyen egyszerű tárgy elkészítése semmibe sem telne, mégis nagy tételben külföldről rendelik a boltok. A másik igazán furcsa dolog, amibe érdekes belegondolni, hogy valahol Kínában van egy gyártósor, vagy akár több, amit magyar kokárdák gyártására programoztak be. Valószínűleg nem tudják mi ez, mire készül, hova szállítják, szimplán elkészítik a mellékelt forma alapján.

A nagy vitát generáló fotót itt találjátok:

Természetes a kommentszekció nem maradt csupán a belföldi-külföldi termelés kérdéskörénél, a párbeszéd sokkal messzebbre vezetett. Előkerült hogy ciki-e ünnepelni 15-én, kell-e menni tüntetni, szomorkodni kell-e vagy vidámkodni, otthon kell maradni, vagy tenni kell valami nemeset, ezek a mai fiatalok, bezzeg a mi időnkben, már senki nem hord kokárdát, azért tart ott a világ mert már senki nem hordja, tényleg minden létező elfojtott indulat felszínre került és repkedtek a válogatott sértések, fricskák, de néha egy-egy szellemes megnyilvánulással is lehetett találkozni. Na meg ugye az a fránya politika, amit ugye mindig távol akarnak tartani a március 15-től, csak sosem sikerül.

Egy dologban viszont biztos az egyetértés, az pedig az, hogy ez a videó mindenkinek hasznos lesz, engem ugyanis még így 33 évesen is zavarba lehet hozni azzal, hogy pontosan mi is a helyes viselési módja a kokárdának:

Kokárda ide, kokárda, oda, mindenki élvezze ki a hosszú hétvégét és csináljon olyan dolgokat egyedül, családdal, vagy barátokkal, amiben igazán örömét leli és emlékezzen meg a maga módján a fontos dolgokról.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás