promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mérhetetlen a felháborodás Budapest egyik legforgalmasabb helyszínével kapcsolatban, most jelentették be, kiakadtak az emberek
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Itt vannak a legfrissebb vélemények, megkérdeztük az embereket: keresetlen szavakkal illették a vezetést, nem kérnek az újításból.

Mi magyar emberek igen csak rosszul viseljük a változást, azt, ha valami a jól megszokott, ismert mederhez képest másképp lesz. Még rosszabbul érinti a nagy átlagot, ha valami, ami eddig ingyenes volt, most fizetőssé válik, legyen az bármilyen bagatell összeg, egyik kedvenc mondásunk is ehhez kötődik, ha reklamációra kerülne a sor: nem az összeg, hanem azt elv miatt. Nem meglepő tehát, hogy egy nem olyan régen érkezett bejelentés kapcsán is fellángoltak az indulatok: a most 25 éves Westend City Center bejelentette, hogy hamarosan fizetősek lesznek a mosdóik, 200 Forintért lehet ezeket majd igénybe venni. Az intézkedés nem példanélküli, a Corvin áruházban, az Árkádban és a Sugárban már régóta ilyen rendszer működik. Egyébként a szolgáltatás minőségének javítása (amivel ezt indokolják) ezekben a plázákban valóban észrevehető, a mosdó állapota mindig kifogástalan és eléggé ritkán mennek be olyan emberek, akik nem a pláza vásárlóközönségét erősítik, hanem csak épp a mosdóban akarnak társadalmi életet élni. Általában ezt az összeget a pláza több helyszínén le is lehet vásárolni, így tényleges ára nincs a mosdó használatnak, szimplán amolyan előleget fizetünk ott, amit máshol úgyis elköltenénk és el is költhetünk. Az sem lehet gond, ha nincs nálad apró, mert a kihelyezett pénzváltó kezeli a papírpénzt, de bankkártyás fizetésre is lehetőséged van, így nem kellene, hogy bármilyen problémát, vagy fennakadást okozzon a kispénzt igényló módosítás. Ez az én véleményem, azonban megkérdeztük az embereket is, hogy mit gondolnak a fizetős wc-kről.

Józsi, 56: Meg se lepődök. Manapság miért nem kell fizetni? De komolyan, lassan az is pénzbe kerül ha levegőt veszek. Eddig se sokat jártam ide, még kevesebbet fogok, elegem van, hogy mindenhol csak a pénzem kell, de nem kérdezik meg az embert, hogy mit akar.

Ica, 54: Nem értem az egészet. Nem tiltja ezt valami jogszabály? Nem kellene biztosítaniuk ingyen mosdóhasználatot? Én úgy tudom. Engem nem érdekel, ha kell én elmegyek, nem kérhetnek ezért pénzt, eddig nem kellett, érdekes, most van rá szükség?

Magdi, 67: Nem gyakran jöttem ide, főleg az unokáimat hoztam. Nem gondolnak a nyugdíjasokra, ha mind a két gyereket elviszem mosdóba és én is elmegyek, az már 600 forint. Nagyon sok pénz az ilyen időkben, mit mondjak a gyerekeknek, hogy a nagyinak nincs pénze vécére? Nagyon megalázó, kellemetlen helyzet, kevesebbet tudunk majd a plázába jönni ezek után, de biztos van, akinek nem gond ez a pénz mert dúskál benne.

Ági, 23: Le lehet vásárolni úgy tudom, meg amúgy is mindig van nálam valamennyi apró. Nekem nincs vele bajom, inkább legyen fizetős, de legyen tiszta és ne találkozzak bent hát hogy is mondjam... érdekes arcokkal. Ez a 200as pont arra jó, hogy bizonyos embereket kint tartson, én meg jobb szívvel menjek be, szóval én nem bánom.

Roland, 22: Nekem tök mindegy. Pasi vagyok, a plázában is max fél órát töltök, ezalatt max egyszer megyek ki. 200 Forint, na bumm, ennyit meg se fogok érezni, meg külföldön ez már elég elterjedt, nagyon nem  kell rajta meglepődni, hogy ide is elért.

Flóra, 46: Hát meglátjuk, ha gyerekek után is kell fizetni, akkor kevesebb üdítőt isznak majd. Amúgy viccet félretéve: igen, jobban esik az ember lelkének ha a mosdó ingyen van, de ez ugyanolyan szolgáltatás mint a többi, szerintem oké, ha fizetni kell érte. Meg aztán, ha beválthatós a blokk, akkor elköltjük valamelyik kajáldába, pékségbe. Szóval kvázi ingyen van.

A pláza olyan híres, hogy a hozzánk látogató külföldiek még videót is készítettek arról, hogy meglátogatták a már 25 éves Westendet:

Dzseni, 19: Nagyon nem örülök. Barátnőimmel csomót jártunk ide, tetőkert, meg beszélgetés, viszonylag gyakran megyünk mosdóba, így azért nem annyira megérős, pár óra alatt azért összejön majdnem egy ezres. Még diák vagyok, nekem ez azért pénz, szóval lehet másik plázába járunk majd.

Nimród, 42: Nem az a 200 Forint, hanem az elv. Bejövök, költök, eszek, iszok és akkor még a mosdóért is fizessek. Hát nem tudom, ez csak bennem hagy rossz szájízt? Mert szerintem nem igazán korrekt, tényleg, legalább valamit adjon már a pláza is, ha ennyi pénzt otthagyok, nem?

Lajos, 79: Meg fogom kérdezni van e nyugdíjas kedvezmény, ha nincs, akkor egyszerűen nem megyek el. Mindenhol tiszteletben kellene tartani az idős emberek nehéz helyzetét, remélem a pláza itt is kivételt tesz a szépkorúakkal.

Összességében tehát a változtatás bármennyire is az emberek érdekeit szolgáltatja, nem aratott osztatlan elismerést.

Az interneten is elszabadultak az emberek, a bejelentéssel foglalkozó cikkek alatt szinte csak felháborodás és az intézkedést szidó hozzászólások olvashatóak. A Westend egyébként az egyik legnépszerűbb pláza Budapesten, az egyik legnagyobb forgalommal, ezt mutatja az is hogy az épületben való kiigazodást az áruház saját térkép applikációval segíti:

Forrás: 444.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás