promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Székesfehérvár közelében található Európa legfurcsább nevű tere: a helyiek is lesütik szemüket a pikáns elnevezéstől
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ezt a szót tiltották az iskolában, itt pedig a város büszkesége.

Fantasztikus videóra akadtunk a fantasztikus TikTok böngészése közben. Különösen kedves lesz a turizmus szerelmeseinek: országunk olyan részeit mutatja be, amik nem gyakran szerepelnek az útileírásokban - bár a videó megtekintése után talán el lehet képzelni, hogy miért maradt ki belőlük.

A hiánypótló videót készítő úriember neve a TikTok-profilja alapján Baranyai Barna, ő volt az, aki időt és energiát nem kímélve kikutatta a helyeket. Hősünk fittyet hányt a Halászbástyára és az egri várra, igazi "B-oldal"-ra kíváncsi turistaként egy nem túl ismert település, Szabadbattyán felé vette az irányt "PatkányTours" nevű fiktív utazási-ügynökségén keresztül, ahol meglehetősen furcsa nevű közterületeket talált:

(fel kell hívnunk a figyelmet, hogy az alábbi videóban van körülbelül 4-5 vulgáris kifejezés, nem a legextrémebből és nem megy át öncélú káromkodásba, de muszáj szólunk előre)

@barnabaranyai Válasz @Némethné Fülöp Bettina részére | Haha, kaksipoénok. Indul a PatkányTours Hángöri, mi legyen a következő állomás? | #antinegatív #baranyaibarna #patkánytours #szabadbattyán #utazás #travel #kula #kulatorony eredeti hang - Baranyai Barna

Fejér-vármegyében járva az ember talán legelőször arra gondol, hogy irány a Székesfehérvár: királyi múlt, koronázási város - Szabadbattyán településnek kevesebb figyelem jut.

A "PatkányTours" ezt a hiányt szerette volna pótolni, hogy bemutatja a település furcsa nevű közterületeit - szinte minden név valamilyen úton-módon összefüggésbe hozható a bélműködéssel.

Szabadbattyán nem túl nagy lélekszámú nagyközség: tavaly január elsejei adatok alapján 4715-en lakják, és jelentek is meg helyi lakosok a videó alatt, jelezve, hogy az egy-két "egyedi" elnevezésű közterület okozott kellemetlenebb perceket gyermekkorban, különösen ha valaki ott lakott például.

Az ilyen furcsa elnevezések mindig érdeklik az embereket, különösen mókás tud lenni a nyelvek miatta különbség miatt: az osztrák "Fucking" nevű falucska németül semmi extra, ám angolul például már mindjárt máshogy hangzik. 

Weöres Sándor költő-óriásunk egyébként egész kis mini-verssel emlékezett meg az érdekesebb elnevezésű magyar településekről, úgyhogy a cikk lezárásául olvassunk egy kis "ready-made" (a lá Marcel Duchamp) szépirodalmat:


                                    Weöres Sándor

                      A legfurcsább magyar falunevek

                      Csempeszkopács
                      Kajászószentpéter
                      Taktaszada
                      Szentbékálla
                      Pornóapáti
                      Borszörcsök
                      Inárcs-Kakucs
                      Vaszar
                      Ukk
                      Sé

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás