promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kamera elé állt 65 évesen a Rendőrakadémia-filmek jóképű sztárja, ledöbbentek a rajongók
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fiatalkorában kiemelt főszereplője volt a Rendőrakadémia-filmeknek, így néz ki most 40 évvel később.

A Rendőrakadémia igazi kultfilmnek számít, amit gyakran játszanak az RTL Magyarország csatornáin. Hihetetlen, de az első Rendőrakadémia már kereken 40 éves. A Carey Mahoney-t alakító Steve Guttenberg fiatal színész volt akkoriban néhány kisebb szereppel a háta mögött, és bizony a szerencsének köszönhette, hogy végül őt kérték fel a produkcióra. Mahoney szerepére ugyanis esélyes volt még Billy Crystal, Tom Hanks, Michael Keaton, Bill Murray, Judge Reinhold, Jerry Seinfeld, Robin Williams, Bruce Willis, John Travolta, és Rick Moranis - szóval elég erős volt a mezőny.

Végül Steve Guttenberg nyerte el leginkább a rendező és a producerek tetszését, mégpedig azért, mert egy olyan régi rendőrségi pólóban ment el a meghallgatásra, ami egykor az apjáé volt. Tudniillik Guttenberg akkor a New York-i rendőrség kötelékében dolgozott.

Érdekesség, hogy az egykori amerikai elnök, Bill Clintonnak a Rendőrakadémia az egyik kedvenc filmje, és élete egyik nehéz szakaszán is részben ez segítette át, hogy többször megnézte. Steve Guttenberg egészen a negyedik részig szerepelt a Rendőrakadémia-filmekben, bár eleinte a másodikat sem akarta elvállalni, mert nem tetszett neki a forgatókönyv. Végül a kedvéért átírták a történetet és a pénzét is megemelték, így aztán igent mondott rá.

A Rendőrakadémia 4. részében tűnik fel egyébként Sharon Stone is, aki azért vállalta el a felkérést, mert éppen akkor omlott össze az első házassága, és szeretett volna az életébe egy kis vidámságot egy ilyen nehéz időszakban.

„Nagyon jó ötletnek tűnt egy csapat komikussal bandázni. Ez volt a legjobb terápia”

- nyilatkozta korábban Sharon Stone.


A széria rajongói már több mint 20 éve várják, hogy végre elkészüljön a sokat emlegetett 8. rész, ugyanis arról volt szó még 2003-ban, hogy 2007-ben fog megjelenni a franchise legújabb epizódja - ezt maga Guttenberg is megerősítette egy 2008-as rádióinterjúban, de azóta sem történt semmi. Pedig még most is fent van az IMDb-n azzal az információval, hogy a Hull a pelyhes-t és a Kutyabajnok-ot is rendező Brian Levant fogja készíteni. A rajongók szinte már teljesen letettek a Rendőrakadémia 8-ról, amiről legutóbb 2018-ban mondta azt Steve Guttenberg, hogy még mindig folyamatban van.

Az első Rendőrakadémia óta eltelt 40 év, most így néz ki 65 évesen Steve Guttenberg, aki mondhatni nem sokat változott négy évtized alatt, még most is fantasztikus formában van:

(Fotó: Profimedia)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás