promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan helyen bukkant fel Novák Katalin, a volt köztársasági elnök meglepetésszerű feltűnése intő jel lehet a jövőjére nézve
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Novák Katalin felbukkanására csak nagyon kevesen számítottak. 

Az utóbbi időben több esemény is felborzolta a magyar közvéleményt, gondoljunk csak a volt államfő Novák Katalin kegyelmi botrányára. Mint köztudott, kegyelmet adott egy pedofil bűncselekményben érintett férfinak, és miután erre fény derült, hatalmas népharag zúdult rá, gondoljunk csak az influenszerek által szervezett hatalmas tüntetésre a Hősök terén.

Novák Katalin az elhibázott döntés után végül február 10-én mondott le tisztségéről és 2 év hivatalban töltött idő után visszavonult a hivatalos teendőktől. Azóta már egyébként felröppent a hír, hogy a volt köztársasági elnök visszatérhet majd valamilyen akár a politikába is valamilyen pozícióban, ám erre még semmilyen hivatalos információ nem érkezett.

Lemondása után azonban Országgyűlés hamar meg is választotta az utódját, aki nem más mint Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke lett. 

Az új köztársasági elnök beiktatása visszafogott keretek le is zajlott e hét hétfőn a Parlamentben, majd aznap este a nyilvánosság kizárásával ünnepi vacsorát tartottak a tiszteletére a miniszterelnök hivatalának otthont adó Karmelita kolostorban. 

A 24.hu információja szerint pedig az eseményen, amelynek Orbán Viktor volt a házigazdája, 80–100 meghívott vett résztl kormánytagok és vezető fideszes politikusok mellett az üzleti élet egyes szereplői, valamint művészek, akadémikusok, alkotmánybírók.

A hírek szerint a vacsorán a kormányfő mondott rövid beszédet, amelyben üdvözölte a korábbi alkotmánybírósági elnök államfői kinevezését.

A rendezvénynek azonban akadt egy meglepetésvendége is: sokak számára ugyanis váratlanul feltűnt a lemondott köztársasági elnök is, aki szintén helyet kapott az egyik asztalnál. Novák Katalin a beszámoló szerint férjével együtt érkezett a fogadásra. Azt, hogy ez mit vetíthet előre a jövőre nézve még nem lehet tudni, mindenesetre úgy tűnik, hogy a kormánynak valóban lehetnek még tervei a lemondott köztársasági elnökasszonnyal.

Novák Katalin egyébként csak ritkán mutatja meg családját, nemrégiben azonban közösségi oldalán kivételt tett, melyről alábbi cikkünkben számoltunk be:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás