promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Novák Katalin nem adja fel, visszatérésre készül a lemondott köztársasági elnök
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Novák Katalin a visszatérésre készül.

Novák Katalin nemrég lemondott köztársasági elnöki pozíciójáról, miután komoly botrányba keveredett egy tavaly áprilisi kegyelmi döntése miatt. Mint köztudott, kegyelmet adott egy pedofil bűncselekményben érintett férfinak, és miután erre fény derült, hatalmas népharag zúdult rá. Lemondása után az Országgyűlés hamar meg is választotta Novák Katalin utódját:

Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke lesz az új köztársasági elnök.

Bár már távozott pozíciójából, továbbra sem csitulnak a kedélyek az országban, és Novák Katalinról is sokfajta pletyka kering; többek között az is, hogy az egyik népszerű magyar énekesnő már korábban figyelmeztethette a bukás lehetőségére, állítólag az általa is megénekelt dal egyetlen tömör, velős sora mindent elmond a mostani történésekről.

Novák Katalin a nehézségek ellenére sem omlott össze, családtagjai és régi barátai végig kitartottak mellette, például Skrabski Fruzsinak újságíró, filmrendező is, aki szerint a lemondott köztársasági elnök a visszatérésre készül.

„Katalinnak rendkívül támogató, szerető családja van, akikre ebben a helyzetben is számíthatott, s a közeli barátai is támogatják. Ahogyan ismerem, nagyon rosszul esett neki a sok támadás, de a pozitív, támogató üzenetek, nyilvános kiállások erőt adtak neki. Azonnal üzentem én is, ami nagyon jól esett neki”

- nyilatkozott a Blikk-nek az újságíró, aki tudja, hogy Katalin felül fog kerekedni ezen az egészen, és újult erővel, üstökösként tér majd vissza.

„Katalin hozott egy döntést, ami hibásnak bizonyult. Pedig egy végtelenül tisztességes, becsületes ember, aki tudomásom szerint abban a tudatban döntött, hogy egy olyan embernek ad kegyelmet, aki valójában nem bűnös. Sajnálom, hogy így alakult, és ez a döntés ilyen következményekhez vezetett. Magyarország hatalmasat veszít a hiányával, ma a közéletben nagyon kevesen képesek arra, hogy úgy szólítsák meg az embereket, ahogy ő tette. (...) Talán még nem jött el az ideje, de én nagyon várom, hogy visszatérjen”

Mint kiderült, az egykori tanácsadó, Skrabski Fruzsina már munkát is ajánlott Novák Katalinnak, mégpedig a gyermekvállalásra ösztönző Három királyfi, három királylány nevű alapítványban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás