promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kirúgták Bodrogi Gyulát, elképesztő okból váltak meg a Nemzet Színészétől
Borítókép:  rtl.hu
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kirúgták Bodrogi Gyulát, most elmondta, miért.

Bodrogi Gyula a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, rendező, színházigazgató, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának, a József Attila Színház és a Vidám Színpad örökös tagja, akihez megszámlálhatatlan színpadi-, filmes-, és sorozatos szerep fűződik. A kiváló művész idén áprilisban fogja betölteni 90. életévét, és még mindig nem akar nyugdíjba menni.

Nem csoda, hiszen őt a színjátszás és a közönség szeretete élteti, véleménye szerint meghalni egyáltalán nem nagy dolog, csak egy kötelező előírás az emberi életben. Korábban elárulta, hogy arra kérte Istent, hogy "addig éljen, amíg meg nem hal; de addig hadd éljen".

A Nemzet Színésze nemrég a Három igazság EXTRA című, Palik Lászlóékhoz tartozó műsor vendége volt, itt említette meg, hogy annak idején egészen elképesztő okból kirúgták a főiskoláról. Bodrogi Gyula 1954 és 1958 között járt a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, egy időre azonban kirúgták az intézményből, mert miután összegyűjtött nem kevés fegyelmit, végleg betette a kaput az a nap, amikor úgymond Petőfi Sándorrá változva ramazurit csinált iskolatársaival.

A művész visszaemlékezése szerint volt egy terem, ahol filmeket vetítettek a hallgatóknak, és egyszer olyan alkotás ment, amire a színésztanulókat nem engedték be.

„Azt mondták, ide most a színészek nem jöhetnek be, mert a színészeknek árt, ez egy amerikai film. Szerintem, már nem tudom pontosan. Na de bennem abban pillanatban megszületett Petőfi Sándor, azt mondtam, ilyen nincs”

Bodrogiéknak egyáltalán nem tetszett, hogy ki akarják őket zárni a vetítésről, így aztán úgy döntöttek, egyszerűen betörik a vetítő ajtaját. Végül sikerült keretestül kiszedni az ajtót a helyéről; a felfordulás miatt több társát felfüggesztették, viszont neki már több mint 15 fegyelmije volt, így aztán kirúgták a főiskoláról. Később azonban az egyik tanára közbenjárásának köszönhetően visszavették.

„Gellért Endre volt az elnöke a fegyelminek. Következőképpen zajlott: »Maga tönkre akarja tenni a főiskolát!« Mondtam, én nem akarom. Gellért körbenézett: »Nem akarja tönkre tenni. Maga utálja az osztálytársait!« Mondom, én nem. »Nem utálja az osztálytársait.« Csináltunk egy ilyen színdarabot”

- emlékezett vissza a Nemzet Színésze.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás