promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A feleségem mentális betegségére az egész család rámegy: kóros hazudozó és képtelen leállni
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Még arról is hazudik, hogy mit reggelizett. Tehetetlen vagyok, egyre inkább a válás tűnik az egyetlen lehetséges útnak.

Ágoston a világ legboldogabb embere volt, amikor néhány hónappal ezelőtt történt valami. Egy banális hazugságon kapta a feleségét és elindultak a lejtőn. Most az ő történetét olvashatjátok:

Kedves Olvasók, hozzátok fordulok, hogy megosszak veletek egy olyan történetet, amelynek középpontjában a hosszú házasság és annak megpróbáltatásai állnak. Tíz évvel ezelőtt örömmel és reménnyel mondtam igent páromnak, és azóta együtt haladtunk az élet útvesztőiben, örömökben és nehézségekben egyaránt. Soha nem gondoltam volna, hogy az idő múlásával olyan próbatételek állnak majd elénkt, amelyek megrendítik a bizalmat és a kapcsolat mélységét. Az elmúlt pár hónapban a házasságom olyan fordulatot vett, amely mélyen megrengette az életbe és a házasságba vetett hitemet.

A feleségemmel való kapcsolatomat mindig is a bizalom és az őszinteség jellemezte. Ám sajnos az utóbbi időben egy igen komoly árnyék vetült a boldogságunkra. A feleségem kóros hazudozásba kezdett, és ez a viselkedése egyre növekvő feszültséget és kétségeket generált bennem. Mélyen fájó látnom, ahogy a bizalom, amelyre oly büszkék voltunk, lassan szétesik. A hazugságok falat emelnek közénk és hiányzik az az őszinte kommunikáció, amely egyszer összekötött minket. A bizalmat hosszú idő alatt építjük fel, ám egy pillanat alatt megdőlhet.
Megpróbáltam megérteni a feleségem motivációit és okait, amiért hazudik. Talán a félelem vagy a bizonytalanság hajtja, de mindez nem enyhíti a fájdalmat és a csalódást, amit érzek. Azt hiszem, mindannyian átéljük az életben a kellemetlen érzéseket, de mindezek ellenére a szeretetünk és elkötelezettségünk továbbra is útmutató marad a józan eszünk megőrzéséhez.

Egészen kis dolgokkal kezdődött: hazudott arról, hogy mi történt vele a boltban, hazudott a munkahelyi történéseiről, arról, hogy mi volt a gyerekekkel az iskolában, de még azon is rajtakaptam, hogy arról is füllentett, mit evett reggelire. Apróságnak tűnhet, kis dolgok, amik felett akár szemet is hunyhatnék, mégis rettenetesen aggódom miatta. Mi van akkor ha ez tovább romlik? Ha a hazugságok komolyabbak lesznek és veszélyessé válik a helyzet? Ha teljesen elveszti a valóságérzékelését? Fogalmam sincs felfogja-e mit csinál, vagy ő is elhiszi a saját meséit, egyáltalán nem lehet vele erről beszélni.

A nehézségekkel teli időszakok tanulságosak lehetnek. Azt tanultam, hogy a kapcsolatok ápolása és fenntartása folyamatos munkát igényel, és gyakran nehéz döntéseket kell hoznunk. Azt is felismertem, hogy az őszinte kommunikáció és az empátia képes áthidalni a legmélyebb szakadékokat is.
Bízom benne, hogy a feleségemmel közösen megtaláljuk az utat a megértés és a megbocsátás felé, és hogy a kapcsolatunk újra megerősödik az általunk megélt nehézségek ellenére. De nem akarok naiv lenni: ha nem sikerül leküzdenünk a problémákat, akkor a saját és a gyermekeim érdekében a válás mellett döntök, mert így lehetetlen és egészségtelen tovább együttélni.
Köszönöm, hogy elolvastátok ezt a személyes vallomást, és hálás vagyok a lehetőségért, hogy megoszthattam veletek gondolataimat és érzéseimet.

Tisztelettel,
Egy Megpróbáltatott Férfi

Amennyiben szeretnétek ehhez hasonló szomorú sorsokról, kemény döntésekről, vagy csúnya árulásokról olvasni, akkor lépjetek be a Promotions kifejezetten pikáns csoportjába, ahol rengeteg ilyen történettel találkozhattok: IDE kattintva megtehetitek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás