promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási robaj rázta meg tegnap éjjel Budapestet, kétségbeesve keresték az emberek a rémisztő dörrenés forrását
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Többen felkeltek az éjszaka közepén, annyira nyugtalanító volt a zaj.

Aggasztó Facebook poszt látott napvilágot az egyik kerületi csoportban: egy aggódó lakos arról érdeklődött, hogy más is felfigyelt-e arra a szokatlan zajra, ami megrázta a környéket. Újpalotán, Rákospalotán, Újpesten hallották a zajt, több, egymástól független ember is kérdezősködött. Sokan egyből a legrosszabbra gondoltak, volt, akinek a földrengés is eszébe jutott és egyesek azt is tapasztalták, hogy valóban megremegett kicsit a ház.

A megfejtés azonban sokkal kevésbé drámai és hamar megnyugtatták a kommentelőket. Vihar volt tegnap este abban a térségben és a zaj, amire felkeltek egy óriási dörgés volt.

Ezt támasztja alá az is, hogy aki éppen az erkélyen tartózkodott, arról számolt be, hogy hatalmas villanást láttak, majd ezután érkezett a fülsiketítő zaj. Ez minden vihar esetében megszokott, mivel a fény gyorsabban terjed a hangnál, így ha az egész eget beborítja a villám, akkor utána nem sokkal hatalmas dörgésre számíthatunk majd.

Az biztos, hogy nem kellemes az éjszaka közepén erre felkelni, rengeteg budapesti lakosnak okozott kellemetlen élményt az ijesztő, ám annál ártatlanabb jelenség. A poszt remekül összehozta a helyi lakókat, élénk párbeszéd alakult ki, mindenki megosztotta a tapasztalatát és az érzéseit az esettel kapcsolatban.

Sokan persze viccelődtek azzal, hogy ez a vacsorára elfogyasztott chilis bab eredménye volt, rengetegen ellőtték a szellentős poénokat. Egyébként ha akkora ereje volt a dörgésnek, akkor könnyedén elképzelhető, hogy volt, aki ténylegesen, fizikailag is megtapasztalta a durva hanghatás eredményét. Volt még valami különös az esetben: volt aki állította, hogy fent volt a megjelölt éjszakai időpontban, de semmit nem hallott, erre viszont nem találtak magyarázatot.

Van azonban akit kifejezetten megnyugtat a vihar és a legjobban akkor tud aludni, ha kint ítéletidő dúl és eső kopog az ablakon. Nekik jó hírünk van, ugyanis a Youtube tele van olyan videókkal, amely hosszú órákig a vihar hangjait játsza le, így bármikor varázsolhatunk a szobába borús és nyugodt hangulatot:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás