promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Botrány Budapest híres fürdője körül: panaszkodnak a dühös fővárosiak, bűzlenek a medencék, az árak pedig egyre csak emelkednek
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A szolgáltatásokkal ugyan a legtöbben elégedettek, mégis sok panasz érkezik az üzemeltető felé.

A Paskál Gyógy- és Strandfürdő Zuglóban található, és Budapest legfiatalabb fürdőjeként ismert. A fürdőt 1989-ben nyitották meg, kezdetben csupán két medencével, fedett részek nélkül. Az alapját egy 1735 méter mélységű kút biztosította, melyből 1000 liter per perc hozamú, 70 Celsius-fokos víz tört elő.

A 2016-ban történt fejlesztések eredményeként a Paskál komplexuma beltéri medencékkel, szaunával és öltözőrészekkel bővült.

A 2017-es felújítás során kialakították a kültéri gyermekmedencét és egy játszóteret. Ha még sosem jártál a XIV. kerület közkedvelt fürdőzőhelyén, érdemes megnézni ezt a felújítások után készült riportfilmet, amiből többek közt kiderül, hogy a külső gyermekmedencében egyszerre akár 100 gyerek is elfér:

A Paskál a régi nagyok mellett Budapest egyik leglátogatottabb és legnépszerűbb fürdőjévé vált az elmúlt években, azonban több panasz is éri az üzemeltetőket, amiért túl gyakran, és túl sokáig húzódnak a különböző felújítási műveletek, de akadnak más gondok is. Egy olvasó tételes listát készített a fürdő hiányosságairól, ezekből az derül ki, hogy

ha valami elromlik, az legtöbbször úgy is marad.

Hetek óta szervízelés alatt áll a fürdőruha-centrifuga, a férfi WC-ben nem rakják rendbe a piszoárokat elválasztó falat, miközben a rögzítés is berozsdásodott, bizonyos ivókutak több hete nem üzemelnek, a kis szauna melletti jéggép pedig már fél éve nem működik.

Ezen felül több olyan dologra is felhívja a figyelmet, ami komolyabb renoválást igényelne: hullanak a mozaikok a nedves gőzben, a csempeburkolat is egyre hiányosabb a merülőmedencében, van ahol a burkolat megsüllyedt vagy ahol a mennyezet kezdett el látványosan penészesedni.

Egy másik ​olvasó a kabinos öltözők hiányosát sérelmezte, ami a hazai fürdőkultúra jól ismert eleme, illetve a fogasok gyatra minőségére és s zekrények csekély számára, illetve kicsi méretére, ami sokaknak komolyan megnehezíti az átöltözést.

Az igazi "arcon csapás" azonban csak akkor éri a vendégeket, ha a beltéri gyógymedencék felől a a kültéri relaxmedencék felé veszik az irányt, ahol embertelen bűz csapja meg az orrunkat. És itt nem a gyógyvizek ismerős, kénes szagára kell gondolni, hanem valami sokkal kellemetlenebb, gyomorforgatóbb szagra.

Ha hinni lehet az egyik törzsvendégnek, akkor a fürdőben az elmúlt egy év alatt háromszor emeltek árat, jelenleg 3900 forintba kerül a felnőtt, teljes nyitvatartási időre szóló belépőjegy hétköznapokon, hétvégén és ünnepnapokon pedig 4600 forintot kerül.

Az áremelést senki se szereti, de ez ár-érték arányban, és a többi fürdőhöz hasonítva is kifejezetten jó árnak mondható.

Ha az interneten keresgélünk a visszajelzések felől a Paskál kap hideget-meleget. A vendégek a fürdő facebook oldalán is jelzik olykor az elégedetlenségüket, amit az elhúzódó javításokról szólnak. Akadnak közöttük kifejezetten szellemes megjegyzések is:

"Ennyi idő alatt két kakás komplett (víz, villany, burkolás, nyílászáró, festést) felújítását el tudjuk végezni!"

"De gondolom egy szauna összerakás egyenértékű lehet egy fúziós reaktor bonyolultságával azért tart hat ennyi ideig."

"Nem értem, a japánok 3 nap alatt felhúznak egy hídat, míg nálunk 4 hónap kell egy szauna renováláshoz."

Másfelől az Index cikke összességében mégis jó képet fest a Paskál Gyógyfürdőről, és a bosszantó hiányosságoktól eltekintve a vendégek is nagyon szeretik. A Pascal egyik nagy erénye például, hogy a turisták kevésbé ismerik, ide tényleg inkább a környék lakói járnak. Legutóbb a Gellért fürdő is reagált az Index vitriolos kritikájára, így bízhatunk benne, hogy talán a Paskál gyógyfürdő üzemeltetői sem hunynak szemet a látogatók visszajelzései felett.

A végére azért itt hagyunk pár kifejezetten pozitív visszajelzést is:

"Nagyon kulturált hely, bőven lehet árnyékos helyet találni, nincsenek sokan, könnyen bejárható. Belépő nem drága, értékmegőrző benne van az árban, parkolás ingyenes. Ételért itt is fizetni kell mint máshol, de semmivel sem többet. Ha lesz még jóidő biztos újra elmegyünk."

"Nem emlékszem először mikor jártam ezen a strandon, talán 2014-ben, jóval a strand felújítása előtt. Akkor gyalázatosan nézett ki. Koszos wc, (be se mertem menni) kevés és ócska medence, rossz állapotú járda. A felújítás után tegnap voltunk először. Nagyon kellemes meglepetés volt. Nagyon szép lett, sok a medence, külön rész van a kisgyerekeknek."

Forrás: Index

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás