promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Carrie Fisher ikonikus arany-bikinijének pikáns részleteiről beszélt az eredeti jelmeztervező, sosem hallott részletek derült ki
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Azt is elmesélte, Harrison Ford hogy viselkedett a próbák alatt.

A Csillagok Háborúja népszerűségét leírva nehéz kielégítő jelzőt találni - az egész világ egyik legnépszerűbb brandjéről beszélünk. Rajongói klubok világszerte, hivatalosan bejegyzett Jedi-egyházak, jelmezes találkozók, és apukák, akik komoly küzdelmet folytatnak az anyukákkal, hogy az újszülött fiúgyermek neve Obi-Wan legyen - ismerjük a jelenségeket.

Bár mindegyik rész nagy népszerűségnek örvend (azért a Disney-féle folytatások okoztak némi zavart az erőben), az eredeti trilógia kitüntetett helyet foglal el a rajongók szívében. Darth Vader, Luke Skywalker és Han Solo mind-mind ikonikus karakterek, a jó és a rossz fekete-fehér küzdelmének résztvevői.

Bár a Star Wars nem a "jócsaj-faktornak" köszönheti a népszerűségét, modern művészeti alkotásként természetesen innen sem hiányozhattak a gyönyörű nők: az eredeti trilógiában ezt az archetípust a Carrie Fisher színésznő által megformált Leia hercegnőre bízták. A harmadik részben, A Jedi visszatér címűben látható arany-bikinije pedig mindig idők egyik leghíresebb filmes kosztüme, amiről most igazi kulisszatitkokat árul el az egyik jelmeztervező, Aggie Rodgers.

kép: Profimedia / Carrie Fisher Leia hercegnő és Jabba viaszmásával

A szerelés először a rajzpapíron, egyszerű skiccként jelent meg. George Lucas kifejezetten egy bikinit akart, inspirációul pedig a Conan, a barbár képi világa szolgált.

Kép: Profimedia / A Jedi visszatér

Ezután átadták a feladatot a jelmezkészítőknek, akik egy képlékeny zselés anyagból készítették el a bikinit. Ezt egy drótkötél fölé fektették, hogy segítsen megtartani a szerkezetet, ugyanakkor mozogni is tudjon. Ez az elem elengedhetetlen volt a tervezéshez, mivel Leiának a merész ruhát viselve kellett részt vennie akciójelenetekben.

"Pár jelentben repülnie kellett. Különböző pontokon hámot kellett viselnie. Amikor bikiniben repülsz, kénytelen vagy pár dologhoz alkalmazkodni"

- mondta Rodgers.

Fisher maga nem igazán rajongott a jelmezért, több okból kifolyólag sem. Egyrészt kényelmetlen volt.

"Borzasztó volt benne ülni. Gyűrődések voltak, behajlított lábak, izzadság. Nem szeretek izzadni, nem tudom, ti hogy vagytok vele"

- emlékezett vissza a forgatásra a színésznő. Az sem tetszett neki, hogy öt perc abban a jelmezben egész életére sci-fi szexikonná változtatta őt.

Carrie Fisher tehát egyáltalán nem szerette a jelmezt, saját elmondása szerint az egyetlen jó az volt benne, hogy karaktere abban ölthette meg fogvatartóját, Jabbát. Rodgers így foglalta össze:

"Soha nem állt szándékomban kihasználni Leia szexualitását. Ha megnézed, teljesen be van takarva. Carrienek csodás alakja volt, ahogy mindannyiunknak akkoriban. Soha nem volt szó egyáltalán a bujaságról, nem látszott mély dekoltázs. Én magam is valahogy így vagyok ezzel, eléggé szögletes vagyok. De attól még bikini volt. Nem Brigitte Bardot-s a jelent, mondjuk ki"

Nem a rabszolgabikini volt az egyetlen kockázatos munka a jelmezeseknek - a forgatáson ugyanis ott volt Harrison Ford is, ám a színész úriemberként viselkedett. Mint Rodgers elárulta, Harrison Ford személyiségéből adódóan azért kicsit "pimasz" volt a próbák során. Ford Han Solót alakítja a franchise-ban, aki egy viszonylag egyszerű ingbe, mellénybe és nadrágba öltözött.

"Ő egy nagyon pajkos ember"

- magyarázta Rodgers.

"Nem mond semmi buja dolgot; ez csak a személye. Nagyon vicces."

forrás: The VintageNews

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás