promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Halálos fenyegetést küldtek ukránok magyar parlamenti képviselőknek, irodák felgyújtásával és gyilkossággal fenyegetőznek
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hiába a rengeteg befogadott ukrán menekült és segély, nem csitulnak az indulatok

Az utóbbi időben a magyar közélet némileg mintha egy darázsfészekhez hasonlítana: a köztársasági elnök kegyelem-ügye nagy viharokat kavart, vezető politikusok távoztak a közéletből, volt több tüntetés is, és ezzel párhuzamosan parlamenti pártok halálos fenyegetést kaptak Ukrajnából.

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke tett közzé videót, amiben megmutatta azt a két nyelven, ukránul és magyarul írt levelet, amit az aláírók tanúsága szerint Ukrajnából küldtek a hat fős parlamenti frakcióval rendelkező párt képviselőinek.

Az üzenetben őt szólították meg, a levél egy meglehetősen puritán "Toroczkai!" felszólítással kezdődik, és elég durván van megfogalmazva.

A levelet írók saját magukra úgy hivatkoznak, mint "Rajongók a háborúban" csoport, és leírják, hogy "az önök rohadék határőrei" beengedték őket menekültként az ország területére, sokan vannak, majd részletezik azt is, mit fognak csinálni (szó szerinti idézetek): irodáik és autóik felgyújtását helyezik kilátásba, majd konkrét halálos fenyegetés is elhangzik, és a javaslat, hogy a rokonok kezdjenek el gyűjteni a frakció tagjainak temetésére.

A levél írói arra hivatkoznak, hogy a Mi Hazánk egy korábbi rendezvényen azt mondta, hogy amennyiben az elhúzódó orosz-ukrán konfliktusban Ukrajna államisága megszűnne, akkor a párt igényt tartana a történelmi magyar területnek számító Kárpátaljára (amely területen egyébként már több érvényes népszavazás is döntött arról, hogy autonómiát szeretnének maguknak).

A Mi Hazánk képviselőinek közleménye szerint a modern magyar demokrácia történetében példátlan eset egy egész parlamenti frakció halálos megfenyegetése, ukrán részről hivatalos kommentár még nem érkezett, a Mi Hazánk feljelentést tett az ügyben.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás