promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Szerencsekerék játékosai fájdalmasan tökkelütöttek voltak, még Kasza Tibit is sikerült alulmúlni a nézők szerint
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A műsorvezetőt gyakran éri kritika, de a játékosok régóta nem kaptak ennyi rosszalló megjegyzést.

A Szerencsekerék rengetek kritikát kap Kasza Tibi miatt, de az elégedetlenkedő nézőket inkább az zavarja, hogy a modernkori Szerencsekerékben sokkal nagyobb hangsúly van a bohóckodáson, mint magukon a feladványokon. A vélemények között egyre gyakrabban találkozhatunk azzal a megjegyzéssel, hogy Az ugrás formájában végre van alternatíva, és sokan átpártolnak a konkurenciához. Pár nap, és kiderül mennyire állja meg magát ez az állítás a legeslő nézettségi adatok alapján.

A legutóbbi adásban olyasmi történt, amire ritkábban akad példa: a kommentelők nem Kasza Tibin voltak a legjobban kiakadva, hanem inkább két játékoson. Persze ez felvet kérdést a nézőkkel kapcsolatban is, ezzel kapcsolatban született egy meglepően önreflektív megszólalás is az új adás után:

"Az hogy bevállalja hogy hiperaktív egy dolog de akkor miért nem próbálja kontrollálni magát. Persze ki a hülye? Hát én aki ezt nézi."

A megjegyzés Koós Kata színésznőre utalt, aki már a játék elején elárulta, hogy még nem látott egy adást sem a Szerencsekerékből. Őt aztán az egyik civil játékos, Sanyesz is követte ebben.

Egészen meglepő, hogy így is be tudtak kerülni a műsorba, bár ez nyilvánvalóan nem szempont, az egyéni, markáns, szórakoztató karakter annál inkább - ezzel pedig Koós Kata rendelkezik is, ez a megosztó fogadtatásból is látszik. A színésznőt ugyanis olykor nyomdafestéket nem tűrő szavakkal becsmérelte néhány néző:

"Rettentő hülyén viselkedett ez a nő a műsorban. Nézhetetlen volt miatta a Szerencsekerék."

"Huh a Réka idegbeteg? vagy szimplán nagyképűen hülye."

"Én nem ismertem ezt a Rékát, de akkora arca van és ahogy visít."

"Rékának biztos van valami zavar a fejében..."

"Szerintem is, meg Sanyának is."

Ebből az adásrészletből láthatjuk is, hogy Sanyesz bizony kicsit zavarba jön a játék közben, és Kasza Tibit ilyen helyzetekben sosem kell félteni, inkább beoltja a játékosokat, minthogy helyén kezelje az efféle esetlenségeket. Ez történt most is:

Mindezek ellenére a fináléba végül Sanyesz jutott el, tehát a játék pontos szabályainak ismerete nélkül is el lehet jutni a végéig, ha valaki elég talpraesett - illetve nyilván Kasza Tibi is azért van ott a stúdióban, hogy amikor nem bohóckodik és humorizál, akkor betartassa a játék szabályait.

Épp a tegnap írtunk róla, hogy sok néző arra gyanakszik, hogy a nagy pénznyereményeknél szándékosan nehezebbek a feladványok - a mostani epizódot azonban nem érheti ez a vád. Hogy Kasza Tibit idézzem:

"Sajnálom, mert nem volt nehéz, ki lehetett találni."

Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy elmondjam, miért nem szerepelnék soha a Szerencsekerékben, még a nagy nyeremények ellenére se. Egyrészt nem szeretnék azzal a tudattal hazamenni, hogy akár nyerhettem is volna 3 millió forintot - mint ahogy az most is történt. Erről korábban részletesebben is írtam, a Szerencsekerékben valójában mindenki folyamatosan veszít.

Másrészt - és ez a fontosabb ok - az ember egy ilyen TV műsorban nagyon kiszolgáltatottá teszi magát. Sanyeszra is rengeteg degradáló megjegyzés érkezett, amiért nem jött rá a megfejtésre, de kívülről könnyű ítélkezni.

"Én is azonnal tudtam. De hát lehet otthonról könnyebb."

- írta az egyik néző a Szerencsekerék facebook oldalára. Teljesen hiteles dolog, hogy a játékos az adott pillanatban lefagy, nem azért nem jön rá egy egyszerű megoldásra, mert buta, hanem mert ez egy feszített helyzet, ahol sokan figyelnek, és telik az idő. Ráadásul a játékos testbeszédén az egész adás alatt azt lehet megfigyelni, hogy azért feszeng a helyzettől, amire vállalkozott, elképesztően sokat mozog, grimaszol, matat a kezével, stb. Ezt a finálé során is lehetett látni:

Sanyeszt éppenséggel személyesen is van szerencsém ismerni. Nem tudtam róla, hogy szerepelni fog a műsorban, ezért meglepődve néztem, hogy mennyire máshogy viselkedik, mint a hétköznapokban. Ebben talán nincs is semmi meglepő, de mikor ítélkezünk mások felett, és elhordjuk őket mindenfélének, egy picit érdemes megállni, és átgondolni, hogy tényleg tudjuk, milyen helyzetben van a másik?

Valószínűleg fogalmunk sincs, főleg a TV előtt ülve.

Ha nagyon tudni szeretnénk, az ajtó nyitva áll, mi is jelentkezhetünk - ahogy már mondtam, én például biztosan nem fogok, nincs meg mindenkiben az a biztonságérzet, hogy kamera előtt is teljesen természetesen viselkedjen, elviselje Kasza Tibi sajátos modorát, és aztán lepergesse magáról a sok ítélkező véleményt is. Ahogy az egyik kommentelő írta:

"Ez egy TV MŰSOR! Ha nem Kaszát, akkor biztos, hogy a játékosokat szidjátok !! Nektek semmi nem jó?"

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás