promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kellemetlen pillanatok a Szerencsekerékben, Kasza Tibi is zavarba jött a csinos játékos miatt
Borítókép:  TV2 Play
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ilyen még sosem történt a Szerencsekerék stúdiójában, még Kasza Tibi is zavarba jött.

A Szerencsekerék jobban belegondolva egy elég bosszantó játék, ami mégis a képernyő elé ültet napról napra. A műsor nézése közben mi is azonosulunk a játékosokkal, és mikor a pörgetések után egy nagyobb összeg kerül a nevük alá, mi is úgy érezzük, hogy az a pénz már megvan. Ezek az összegek elég változatosak lehetnek, van hogy valaki az egész játék során csak pár tízezer forintot szed össze, ebben az esetben nem annyira nagy a dráma, de mikor több százezer, vagy akár millió forint birtokosának érezzük magunkat, azt bizony elég fájdalmas elveszíteni.

Márpedig ha az arányokat nézzük, akkor ebben a játékban valójában mindenki folyamatosan csak veszít, ám ez mégiscsak illúzió, mert nem egy valós összegről van szó.

Eleve három játékos versenyzik, közölök ketten hiába érezhetik úgy a játék során többször is, hogy egy valós összeg van a markukban, valójában csak egyikük mehet tovább a fináléba versenyezni a főnyereményért.

Ha úgy nézzük, ez kapásból 66%-os vesztési arány, persze tisztában vagyok vele, hogy elég faramuci ez a számolási elv.

Utána a legszerencsésebb, vagy éppen legügyesebb játékosnak - a Szerencsekerékben ugyanis nem csak a szerencsére lehet játszani, kell hozzá azért gógyi, illetve mindig vannak ügyességi feladatok, hogy azért az agytekervények mellett a test is meglegyen mozgatva - még mindig óriási esélye van elveszteni azt a pénzt, ami valójában még nem is az övé, csak az érzet van meg.

Nem vezetek konkrét statisztikákat a győzelmi arányokról, de aki rendszeresen nézi a műsort, az azért tudhatja, hogy a végjátékot sokkal ritkábban koronázza siker, mint kudarc.

Ilyenkor látni lehet a játékosokon, hogy azért elszomorodtak, pusztán a játék öröméért nehezebb úgy lelkesedni, főleg ha nagy nyereményről van szó. Korábban Sydney van den Bosch is elmondta, hogy lelkileg komoly megterhelést jelent a műsor, mert a játékosokkal együtt örül vagy szomorkodik ő is, és Kasza Tibi is sokszor próbál eggyüttérző lenni, még ha ez a műsorvezető alapvető habitusából kevésbé is következik. Nézzétek meg például ezt az adásrészletet, amiben a későbbi győztes rendesen zavarba hozza Kasza Tibit, erre cikkünk végén még visszatérünk:

A nehéz pillanatokat a műsorban azzal tetézik, hogy mikor egy játékos elveszti a főnyereményt, még direkt felfedik az extra nyeremények alól a fátylat, hogy még jobban fájjon. És mégis, mi estéről estére odaülünk és végig izguljuk a játékot. De miért is nyújtottam ilyen hosszúra ezt az eszmefuttatást? Azért, mert a legutolsó adásban rekordösszeget lehetett hazavinni, 19 millió forintot, amire a végén még plusz fél millió forint és a garantált tárgynyeremény is rájött.

Szancsi még a játék elején mesélte, hogy ő valójában megálmodta, hogy szerepelni fog a Szerencsekerékben.

Sőt, Szancsi lényegében Kasza Tibiről álmodott, akinek nagy rajongója, a műsorvezető még zavarba is jött egy kicsit, főleg mikor Szancsi azzal viccelődött, hogy csorgott utána a nyála (lásd a videót fentebb) . Szancsi álmai ráadásul más esetekben is gyakran váltak már valóra - ezek után már csak az a kérdés, mit álmodott a főnyereményről? Megnyeri vagy ott kell hagyja? Innen kiderül:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás