promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Durva erőszakhullám söpört végig egy vallási közösségen, az áldozatok között óvodások és nagymamák is voltak
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

4 éven keresztül zajlott a szörnyűség, undorító fedősztorival kendőzték el a történteket.

Néhány évvel ezelőtt egy egészen szörnyű történet rázta meg a nyilvánosságot. Létezik a világon egy olyan vallási közösség, mely nagyon szigorú szabályok szerint él. A technikai és társadalmi fejlődéssel nagyjából 200 éve nem tartanak lépést, ezzel együtt pedig teljes elszigeteltségben élnek a külvilágtól. Ők a mennoniták. Sokan az amisokhoz hasonlítják őket, azonban van közötük némi különbség. Ami biztos, hogy elutasítják az áramhasználatot, nem lehet énekelni és zenét hallgatni, teljes mértékben elítélik a fegyverviselést. Jézus tanait követik, híveik száma nagyjából 1,4 millióra tehető. Szétszórt gyülekezetekben élnek, nincs egy közös felügyelőjük. Megtalálhatóak Ásziában, Afrikában és Latin-Amerikában is, de Észak-Amerikában is megtalálhatóak kisebb csoportok. Bár az erőszak minden formáját tiltják, időnként érkeznek híradások erőszakos közösségekről, ennek egyik szörnyű példája volt az egyik bolívia közösségben történt eset is. 2009-ben látott napvilágot a sorozatos erőszak, amelyet nők ellen követtek el. Az első bűncselekmény időpontját 2005 körülre teszik, így a kegyetlenkedések 4 éven át zajlottak.

Az éj leple alatt férfiak osontak be házakba, ahol a család nő tagjait tehénnyugtatót adtak be nekik ezzel pedig elkábították őket, majd erőszakot hajtottak végre rajtuk, többször külsérelmi nyomokat okozva nekik. Az áldozatok életkora egészen változatos volt, óvodás kortól kezdve nagymamákig mindenkire lecsaptak a bűnelkövetők. Az áldozatok többsége semmire sem emlékezett, aki pedig esetleg magához ért, vagy bármilyen emlékképe volt a történtekről, azoknak azt mondták, hogy ártó szellemek büntették meg őket. A nők pedig elhitték. A közösségekben igen kezdetleges az oktatás, az egyetlen tankönyv, amiből tanítanak az a Biblia.

A botrányt végül az robbantotta ki, hogy két nő rajtakapta a tetteseket, azok férfirokonai pedig kifaggatták őket. Ezután az elkövetőket átadták a bolíviai rendőrségnek. Egy oknyomozó újságíró beszélt az áldozatokkal, már amelyikük hajlandó volt megszólalni, mert bár kiderült az eset, rengetegen még most is szégyellik magukat.

Az elkövetők a tárgyaláson nem mutattak megbánást, nem fogták fel tetteik súlyát. Még többet a szörnyű esetről a lenti videóra kattintva tudhatsz meg:

Forrás: archiv.lutheran.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás