promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiszárad a világ leghíresebb folyója, félelmetes műholdfelvételeket tettek közzé
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Bizonyos próféciák szerint az apokalipszis közelgő jele, ami a felvételeken látszódik. 

Iskolai történelmi tanulmányainkból még mindig ismerős lehet az Eufrátesz folyó neve. Jelentőségét túlbecsülni nehéz, az emberi civilizáció egyik bölcsőjéről beszélünk.

Az Eufrátesz folyó uralja a mezopotámiai táját, a Tigris folyóval együtt alkotva az ún. "termékeny félholdat", ahol az ősi civilizációk, mint például a sumérok, az akkádok, a babiloniak és az asszírok virágoztak. A folyó hossza mintegy 2 800 kilométer, keleten Törökország hegyeiből ered, majd lefelé haladva áthalad Szírián és Irakon, mielőtt a Perzsa-öbölbe torkollik. Az Eufrátesz és a Tigris összefonódik a régészeti, történelmi és kulturális örökségben, amely kiemelkedő fontosságú az emberiség számára.

folyó környéke az évezredek során számos birodalom színtere volt, és jelentős szerepet játszott az emberi fejlődésben és a gazdasági tevékenységekben. A folyó gazdag vízforrást kínált az öntözéshez és az agrárgazdasági tevékenységekhez, amelyek lehetővé tették a mezőgazdasági termelés virágzását a régióban.

Az Eufrátesz folyómedrében gazdag halállomány él, amely hozzájárul az emberek élelemellátásához és megélhetésükhöz. Azonban a folyó vízkészlete és a természeti erőforrások kezelése az utóbbi évtizedekben problémákat okozott a régió politikai és gazdasági instabilitása miatt. A víz megosztása, az öntözési rendszerek kiépítése és fenntartása, valamint a folyó környezeti fenyegetettségei mind olyan kérdések, amelyek komoly kihívásokat jelentenek a régió országai számára.

A legújabb hírek meglehetősen aggasztóak az Eufrátesszel kapcsolatban: a folyó igen komoly száradásnak indult. Egyes keresztény csoportok ráadásul a közelgő apokalipszis jeleként értelmezik a folyó kiszáradását, amire még a szimbolika is rájátszik, ugyanis felülről nézve mintha a görög ábécé utolsó betűje, az "omega" jele rajzolódna ki.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás